NejRecept.cz Přílohy Halušky Vepřový paprikáš a halušky (nočky)
Vepřový paprikáš a halušky (nočky)
Recept Vepřový paprikáš a halušky (nočky)
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   7.7.2016

Vepřový paprikáš a halušky (nočky)

Maďarská kuchyně je i u vás doma velmi oblíbená. Vyzkoušejte si připravit vepřový paprikáš s domácími haluškami. Autor: Naďa I. /rebeka/

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Na paprikáš:

500 g
vepřové plece nebo kýty
1 ks
cibule
1 lžíce
sádla
1 ks
paprikový lusk
3 ks
rajčata
1 lžička
drceného kmínu
2 stroužky
česneku
dle chuti
sůl, pepř
2 lžíce
maďarské papriky /sladké, mleté/
250 ml
husté kysané smetany
dle potřeby
vývar nebo voda na podlití
1 lžíce
hladké mouky

Na přílohové halušky:

400 g
polohrubé mouky
2 lžičky
soli
2 ks
vejce
200-250 ml
vody
1 lžíce
másla /tohle do těsta nepřijde/
Postup receptu
Vytisknout
  1. Na sádle necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Maso nakrájíme na malé kostky, osolíme, opepříme a okmínujeme. Vhodíme do pánve k cibuli a necháme zatáhnout. Sundáme z plemene a přisypeme papriku. Pořádně zamícháme, aby se nám všechno maso hezky paprikou obalilo. Vrátíme zpět na plamen, přidáme na plátky nakrájený česnek, papriku a rajčata na kostičky.
  2. Podlejeme vývarem nebo vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Zasypeme hladkou moukou /nemusíme/ a necháme zhoustnout. Pak přidáme smetanu. Aby se nám nezdrcla, než ji dáme do pánve, přidáme do studené smetany pár lžic horké šťávy, promícháme a po částech přidáváme k masu. Promícháme a dochutíme.
  3. Ze všech ingrediencí na noky si vymícháme vařechou polotuhé těsto. Vodu přidáváme postupně abychom získali polotuhé těsto, které půjde dobře protláčet přes haluškovač. Těsto necháme cca 1/2 hoďky odpočinou.
  4. Do vroucí osolené vody přes haluškové síto protlačujeme těsto, opatrně zamícháme, aby se nám nepřichytilo ke dnu. Až halušky vyplavou k hladině, vaříme ještě 3 minuty. Pak scedíme do sítka, krátce propláchneme studenou vodou, necháme okapat, přemístíme do mísy a přidáme máslo, aby se nám halušky k sobě neslepily.

Autor: Naďa I. /Rebeka/

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář