Vepřový plátek na cibulce s kroupovým salátkem

Lehký salát, který máte hotový za pár minut. Pokud chcete jíst zdravě a zároveň chutně, zkoušejte vždy tradiční recepty jako jsou kroupy. Ty připravovali ještě naše babičky, byly zdravé, plné energie. I rýže je sice velmi zdravá, snadněji stravitelná jako brambory, ale já osobně mám kroupy nejraději. Autor: LuckaZubata

Přidal:luckazubata, 9.11.2017
Kategorie: Saláty, Zdravé recepty, Hlavní jídla
Vepřový plátek na cibulce s kroupovým salátkem

Suroviny

4 ksvepřové plátky
2 kscibule
200 g vařených krup
máslo na vymazání plechu
voda
sůl, pepř
rajčata
okruky

Postup přípravy

  1. Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáč vymažeme máslem, dáme do něj cibuli nakrájenou nadrobno a vložíme maso.
  2. Podlijeme vodou a pečeme na 250 °C asi hodinu a půl. Během pečení případně dolijeme vodu.
  3. Kroupy uvaříme, zeleninu nakrájíme na kostičky.
  4. Vše smícháme, osolíme, můžeme dochutit česnekem.