Vepřový řízek madeta

Vepřový řízek madeta (se slaninou a sýrem). Autor: remcula

Recept Vepřový řízek madeta

Suroviny

4 kusyvepřová kotleta
4 kusy-plátkyanglické slaniny
80 gNiva
80 gtvrdý sýr
2 lžíceolej
2 špetkysladká paprika
podle chutisůl, pepř
1 lžíceolej na vymazání plechu

Postup přípravy

  1. Kotlety lehce naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a opepřímeTip: Piškotový beránek za 15 Kč
  2. Zprudka orestujeme na oleji z obou stran a vyjmeme je..
  3. Na každý kus masa nastrouháme NivuTip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.
  4. Překryjeme plátkem anglické slaniny a nakonec postrouháme tvrdým sýrem
  5. Vložíme do pekáčku a v rozpálené troubě pečeme zhruba 15 minut. Podáváme s opečenými bramborami..Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka