Vepřový řízek marinovaný v pivu

Recept Vepřový řízek marinovaný v pivu

Přidal: Triniti, 23.8.2018

Kategorie: Sváteční pečení, Vepřové maso, Maso, Vánoce, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Dnes klasický vydatný oběd, ale přece jinak. Měla jsem v chladničce otevřené pivo, tak jsem ho chtěla spotřebovat. Maso jsem nejdříve namočila v pivu, trochu jsem přidala i do vajíček při trojobalu. Byl vynikající, já pivo vůbec necítila, ale doma mi moji mlsouni řekli, že oni ho cítí. Ale chutnalo jim. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Triniti, 23.8.2018

Kategorie: Sváteční pečení, Vepřové maso, Maso, Vánoce, Oběd

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

4 ksvepřové karé - vykostěné
100 mlsvětlé pivo
1 stroužekčesnek
3 ksvejce
4 lžícehladká mouka
5 lžicstrouhanka
3 lžícesádlo
sůl
pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Maso nakrájíme na plátky a namarinujete ho ve světlém pivu. Alespoň hodinku.
  2. Připravíme si trojobal. Mouku do jedné misky, do druhé rozbijeme vajíčko, přidáme 3 PL piva, osolíme a opepříme a prolisujeme česnek. Do třetí misky dáme klasicky pouze strouhanku.
  3. Potom maso klasicky obalíme v připraveném trojobalu a smažíme na rozpáleném oleji na pánvi z obou stran do zlata.
  4. Podávala jsem s bramborami a zeleninkou. Dobrou chuť.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit