NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřový řízek marinovaný v pivu
Vepřový řízek marinovaný v pivu
Recept Vepřový řízek marinovaný v pivu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Dnes klasický vydatný oběd, ale přece jinak. Měla jsem v chladničce otevřené pivo, tak jsem ho chtěla spotřebovat. Maso jsem nejdříve namočila v pivu, trochu jsem přidala i do vajíček při trojobalu. Byl vynikající, já pivo vůbec necítila, ale doma mi moji mlsouni řekli, že oni ho cítí. Ale chutnalo jim. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   23.8.2018

Vepřový řízek marinovaný v pivu

Dnes klasický vydatný oběd, ale přece jinak. Měla jsem v chladničce otevřené pivo, tak jsem ho chtěla spotřebovat. Maso jsem nejdříve namočila v pivu, trochu jsem přidala i do vajíček při trojobalu. Byl vynikající, já pivo vůbec necítila, ale doma mi moji mlsouni řekli, že oni ho cítí. Ale chutnalo jim. Autor: Triniti

20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny
4 ks
vepřové karé - vykostěné
100 ml
světlé pivo
1 stroužek
česnek
3 ks
vejce
4 lžíce
hladká mouka
5 lžic
strouhanka
3 lžíce
sádlo
sůl
pepř
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
  1. Maso nakrájíme na plátky a namarinujete ho ve světlém pivu. Alespoň hodinku.
  2. Připravíme si trojobal. Mouku do jedné misky, do druhé rozbijeme vajíčko, přidáme 3 PL piva, osolíme a opepříme a prolisujeme česnek. Do třetí misky dáme klasicky pouze strouhanku.
  3. Potom maso klasicky obalíme v připraveném trojobalu a smažíme na rozpáleném oleji na pánvi z obou stran do zlata.
  4. Podávala jsem s bramborami a zeleninkou. Dobrou chuť.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář