Vepřový řízek marinovaný v pivu

Dnes klasický vydatný oběd, ale přece jinak. Měla jsem v chladničce otevřené pivo, tak jsem ho chtěla spotřebovat. Maso jsem nejdříve namočila v pivu, trochu jsem přidala i do vajíček při trojobalu. Byl vynikající, já pivo vůbec necítila, ale doma mi moji mlsouni řekli, že oni ho cítí. Ale chutnalo jim. Autor: Triniti

Přidal:, 23.8.2018
Kategorie: Sváteční pečení, Vepřové, Maso, Vánoce, Oběd
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Vepřový řízek marinovaný v pivu

Suroviny

4 ksvepřové karé - vykostěné
100 mlsvětlé pivo
1 stroužekčesnek
3 ksvejce
4 lžícehladká mouka
5 lžicstrouhanka
3 lžícesádlo
sůl
pepř

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na plátky a namarinujete ho ve světlém pivu. Alespoň hodinku.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Připravíme si trojobal. Mouku do jedné misky, do druhé rozbijeme vajíčko, přidáme 3 PL piva, osolíme a opepříme a prolisujeme česnek. Do třetí misky dáme klasicky pouze strouhanku.
  3. Potom maso klasicky obalíme v připraveném trojobalu a smažíme na rozpáleném oleji na pánvi z obou stran do zlata.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Podávala jsem s bramborami a zeleninkou. Dobrou chuť.