Veršované brambory z jednoho pekáčku, které jsou chutnější než klasické francouzské

Perfektní nápad na chutný oběd nebo pokud jste nestihli připravit oběd, tak to můžete podávat i jako večeři. Použijeme všechny chutné suroviny jako brambory, maso, sýr, smetanu, česnek a vznikne z toho jídlo z jednoho pekáčku. Autor: Triniti

Přidal:, 13.8.2019
Kategorie: Zapečené, Brambory, Oběd, Přílohy, Večeře, Část dne
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Veršované brambory z jednoho pekáčku, které jsou chutnější než klasické francouzské

Suroviny

1 kgbrambory
500 gmleté ​​maso
200 gtvrdý sýr
2 ksvejce
2 ksstarší rohlíky
trochumléko
1 kelímeksladká smetana na vaření
sůl, pepř
česnek
olej

Postup přípravy

  1. Mleté maso dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný sýr, vajíčka, na kostičky nakrájené rohlíky, které jsme na 20 minut namočili do trochy mléka, aby změkly a promícháme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Brambory omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Polovinu pěkně naskládáme na dno vymazané formy, posypeme solí, pepřem, sušeným česnekem (nebo potřeme čerstvě prolisovaným) a zalijeme polovinou sladké smetany.
  3. Navrstvíme masovou směs a na maso ještě navstvíme trochu strouhaného sýra. Poklademe zbytek brambor, znovu osolíme a opepříme, potřeme nebo posypeme česnekem a vrch opět posypeme strouhaným sýrem.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Zalijeme zbylou smetanou a dáme zapéct do trouby na 160 stupňů. Pečeme asi hodinu, dokud vrch není pěkně zlatavý.