NejRecept.cz Sladká jídla Palačinky Vídeňské tvarohové palačinky zapečené v troubě
Vídeňské tvarohové palačinky zapečené v troubě
Recept Vídeňské tvarohové palačinky zapečené v troubě
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jaja79    ·   5.5.2016

Vídeňské tvarohové palačinky zapečené v troubě

Ve srovnání s tradičními tvarohovými palačinkami jsou mnohem jemnější a chutnější. Jsou sice časově náročnější, ale ta chuť je opravdu božská! Když jsem zkoušela poprvé tento recept, použila jsem jemný tvaroh, nedrželo mi to tvar, ale na podruhé jsem použila tvaroh v kostce a to již tedy byla pochoutka. I vzhledem, i chuťově :) Autor: Jaja

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Palačinky:

250 g
hladká mouka
2 ks
žloutky
2 lžičky
kr. cukr
špetka
sůl
2 lžíce
oleje
400 ml
mléka
200-250 ml
minerálka

Náplň:

750 g
tvaroh
5 lžic
moučkového cukru
1 bal.
vanilkový cukr
2 lžíce
rozinky (nemusí být)
2 ks
bílky
podle chuti
citronová kůra

Dále budeme potřebovat:

200 ml
mléka
2 ks
vejce
2 lžíce
kr. cukr
1 bal.
vanilkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze surovin na palačinky klasicky zpracujeme hladké těsto, které v tenké vrstvě lijeme na rozpálenou pánev potřenou minimem oleje a smažíme z obou stran dozlatova.
  2. Tvaroh, cukr, rozinky a bílky utřeme do hladka, můžete náplň osvěžit citrónovou kůrou, ale nemusíte.
  3. Každou palačinku naplníme nádivkou a srolujeme. Překrojíme na polovinu a překrojenou částí vzhůru je ukládáme do pekáče.
  4. Vajíčka utřeme vidličkou, přidáme mléko, cukr a vanilku a zalijeme palačinky.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 st. do té doby, dokud "omáčka" nezhoustne.
  6. Podáváme horké a posypeme moučkovým cukrem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář