Vídeňské tvarohové palačinky zapečené v troubě

Recept Vídeňské tvarohové palačinky zapečené v troubě
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Ve srovnání s tradičními tvarohovými palačinkami jsou mnohem jemnější a chutnější. Jsou sice časově náročnější, ale ta chuť je opravdu božská! Když jsem zkoušela poprvé tento recept, použila jsem jemný tvaroh, nedrželo mi to tvar, ale na podruhé jsem použila tvaroh v kostce a to již tedy byla pochoutka. I vzhledem, i chuťově :) Autor: Jaja

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Palačinky:

250 ghladká mouka
2 ksžloutky
2 lžičkykr. cukr
špetkasůl
2 lžíceoleje
400 mlmléka
200-250 mlminerálka

Náplň:

750 gtvaroh
5 lžicmoučkového cukru
1 bal.vanilkový cukr
2 lžícerozinky (nemusí být)
2 ksbílky
podle chuticitronová kůra

Dále budeme potřebovat:

200 mlmléka
2 ksvejce
2 lžícekr. cukr
1 bal.vanilkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ze surovin na palačinky klasicky zpracujeme hladké těsto, které v tenké vrstvě lijeme na rozpálenou pánev potřenou minimem oleje a smažíme z obou stran dozlatova.
  2. Tvaroh, cukr, rozinky a bílky utřeme do hladka, můžete náplň osvěžit citrónovou kůrou, ale nemusíte.
  3. Každou palačinku naplníme nádivkou a srolujeme. Překrojíme na polovinu a překrojenou částí vzhůru je ukládáme do pekáče.
  4. Vajíčka utřeme vidličkou, přidáme mléko, cukr a vanilku a zalijeme palačinky.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 st. do té doby, dokud "omáčka" nezhoustne.
  6. Podáváme horké a posypeme moučkovým cukrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit