NejRecept.cz Dezerty Koláče Vídeňský zákusek
Vídeňský zákusek
Recept Vídeňský zákusek
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
lusi    ·   24.1.2017

Vídeňský zákusek

Vynikající vídeňský zákusek, který se skládá z jemného a nadýchaného těsta, krému z pomerančového džusu, z krému z kakaového pudinkového prášku a navrchu naskládané piškoty, které namočíme do rumu. Jeden z oblíbených dezertů u nás doma. Někdo dělává tyto řezy bez krému z kakaového pudinku, ale mně se zdá mnohem lepší i s tímto krémem. Je také vyšší a vypadá tak mnohem lépe. Autor: Lusi

Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
25 dkg
cukru
2 dl
oleje
2 dl
mléka
25 dkg
polohr. mouky
1/2
prášku do pečiva

1. krém:

1 l
pomerančového džusu
6 lžic
cukru
8 dkg
gustinu (škrobová moučka)

2. krém:

13 dkg
másla
3 lžíce
moučkového cukru
300 ml
mléka
1 bal.
kakaový pudinkový prášek
1 bal.
vanilkový cukr

Navrch:

dle potřeby
piškoty
1/4 l
pomerančového džusu
2 lžíce
rumu
dle chuti
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Celé vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Vmícháme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne dost řídké těsto, které nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova.
  2. 1. krém: Z džusu, gustinu a cukru uvaříme hustou kaši, a ještě teplou nalijeme na vychladlý plát těsta.
  3. 2. krém: Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme pudink. Máslo ušleháme s cukrem a po částech vešleháme vlažný pudink. Natřeme na vychladlý 1. krém.
  4. Piškoty namáčíme do džusu smíchaného s rumem a skládáme na moučník. Nakonec pocákáme polevou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář