Mezi nejoblíbenější asijské pokrmy patří jarní závitky, které připravují v každém vietnamském bistru u nás. Křupavá zelenina, rýžové nudle tak akorát, lahodná chuť mletého masa, a to celé zabalené a usmažené v rýžovém papíru. Inspirujte se receptem a připravte si tuto vietnamskou pochoutku přímo u vás doma.
Mezi nejoblíbenější asijské pokrmy patří jarní závitky, které připravují v každém vietnamském bistru u nás. Křupavá zelenina, rýžové nudle tak akorát, lahodná chuť mletého masa, a to celé zabalené a usmažené v rýžovém papíru. Inspirujte se receptem a připravte si tuto vietnamskou pochoutku přímo u vás doma.
Závitky mají stejně jako ostatní recepty také různé varianty. Někdo do nich přidává mungo výhonky, jiný se bez nich zase obejde. Co ale v závitcích nesmí chybět, je koriandr a houby. Velmi důležitou ingrediencí je také rýžový papír. Ten volte spíše měkčí a tenčí. Někdo rýžový papír namáčí ve vodě s cukrem, obyčejné vodě nebo vodě v kombinaci s pivem či vajíčkem – záleží už na každém, co si vybere. Podávat je můžete buď samotné, nebo jsou skvělým doplňkem k různým zeleninovým salátům.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě