NejRecept.cz Maso Uzeniny Vinná klobáska pečená na kysaném zelí se šťouchaným bramborem
Vinná klobáska pečená na kysaném zelí se šťouchaným bramborem
Recept Vinná klobáska pečená na kysaném zelí se šťouchaným bramborem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Kubík si přál vinnou klobásku, tak jsem trošku poladila receptík a moc jsme si pochutnali. Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   1.2.2019

Vinná klobáska pečená na kysaném zelí se šťouchaným bramborem

Kubík si přál vinnou klobásku, tak jsem trošku poladila receptík a moc jsme si pochutnali. Autor: Danka

30 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny
cca 600 g
vinné klobásy
2 ks
větší cibule (na půlkolečka)
4 stroužky
česneku (na plátky)
300 g
kysaného zelí (lehce vyždímat)
150 ml
světlého piva
3 lžíce
krystalu
3 lžíce
sádla
sůl, drcený kmín
voda
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
  1. Cibuli orestujeme na sádle dozlatova, přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Poté zalijeme trochou vody, promícháme a vsypeme do menšího pekáčku nebo zapékací nádoby.
  2. Přidáme nakrájený česnek, osolíme a posypeme drceným kmínem, zalijeme pivem a důkladně promícháme.
  3. Klobásku rozdělíme na 6 kousků, stočíme do šneka a zajistíme párátky nebo převážeme provázkem, uložíme do pekáčku na zelí a pečeme 40 minut na 180 stupňů.
  4. Během pečení otočíme, aby se klobáska opekla pěkně z obou stran a případně podléváme vodou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář