Vinná klobáska pečená na kysaném zelí se šťouchaným bramborem

Přidal: Danula Vašíčková, 1.2.2019
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Kubík si přál vinnou klobásku, tak jsem trošku poladila receptík a moc jsme si pochutnali. Autor: Danka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Danula Vašíčková, 1.2.2019
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
cca 600 gvinné klobásy
2 ksvětší cibule (na půlkolečka)
4 stroužkyčesneku (na plátky)
300 gkysaného zelí (lehce vyždímat)
150 mlsvětlého piva
3 lžícekrystalu
3 lžícesádla
sůl, drcený kmín
voda
- Cibuli orestujeme na sádle dozlatova, přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Poté zalijeme trochou vody, promícháme a vsypeme do menšího pekáčku nebo zapékací nádoby.
- Přidáme nakrájený česnek, osolíme a posypeme drceným kmínem, zalijeme pivem a důkladně promícháme.
- Klobásku rozdělíme na 6 kousků, stočíme do šneka a zajistíme párátky nebo převážeme provázkem, uložíme do pekáčku na zelí a pečeme 40 minut na 180 stupňů.
- Během pečení otočíme, aby se klobáska opekla pěkně z obou stran a případně podléváme vodou.
KOMENTÁŘE K RECEPTU