Vinná klobáska pečená na kysaném zelí se šťouchaným bramborem

Recept Vinná klobáska pečená na kysaném zelí se šťouchaným bramborem

Přidal: , 1.2.2019

Kategorie: Uzeniny, Vepřové, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Kubík si přál vinnou klobásku, tak jsem trošku poladila receptík a moc jsme si pochutnali. Autor: Danka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 1.2.2019

Kategorie: Uzeniny, Vepřové, Maso, Oběd

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

cca 600 gvinné klobásy
2 ksvětší cibule (na půlkolečka)
4 stroužkyčesneku (na plátky)
300 gkysaného zelí (lehce vyždímat)
150 mlsvětlého piva
3 lžícekrystalu
3 lžícesádla
sůl, drcený kmín
voda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Cibuli orestujeme na sádle dozlatova, přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Poté zalijeme trochou vody, promícháme a vsypeme do menšího pekáčku nebo zapékací nádoby.
  2. Přidáme nakrájený česnek, osolíme a posypeme drceným kmínem, zalijeme pivem a důkladně promícháme.
  3. Klobásku rozdělíme na 6 kousků, stočíme do šneka a zajistíme párátky nebo převážeme provázkem, uložíme do pekáčku na zelí a pečeme 40 minut na 180 stupňů.
  4. Během pečení otočíme, aby se klobáska opekla pěkně z obou stran a případně podléváme vodou.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit