Vinná klobáska pečená na kysaném zelí se šťouchaným bramborem

Kubík si přál vinnou klobásku, tak jsem trošku poladila receptík a moc jsme si pochutnali. Autor: Danka

Přidal:, 1.2.2019
Kategorie: Uzeniny, Vepřové, Maso, Oběd
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Vinná klobáska pečená na kysaném zelí se šťouchaným bramborem

Suroviny

cca 600 gvinné klobásy
2 ksvětší cibule (na půlkolečka)
4 stroužkyčesneku (na plátky)
300 gkysaného zelí (lehce vyždímat)
150 mlsvětlého piva
3 lžícekrystalu
3 lžícesádla
sůl, drcený kmín
voda

Postup přípravy

  1. Cibuli orestujeme na sádle dozlatova, přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Poté zalijeme trochou vody, promícháme a vsypeme do menšího pekáčku nebo zapékací nádoby. Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Přidáme nakrájený česnek, osolíme a posypeme drceným kmínem, zalijeme pivem a důkladně promícháme.
  3. Klobásku rozdělíme na 6 kousků, stočíme do šneka a zajistíme párátky nebo převážeme provázkem, uložíme do pekáčku na zelí a pečeme 40 minut na 180 stupňů. Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Během pečení otočíme, aby se klobáska opekla pěkně z obou stran a případně podléváme vodou.