NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Vínové vánoční cukroví
Vínové vánoční cukroví
Recept Vínové vánoční cukroví
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Tyto jemné, křupavé a hlavně tradiční koláčky jsou ideální pro každou příležitost a jsou velmi populární hlavně na Vánoce. Bez vajíčka a vydrží déle než linecké pečivo. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   8.12.2015

Vínové vánoční cukroví

Tyto jemné, křupavé a hlavně tradiční koláčky jsou ideální pro každou příležitost a jsou velmi populární hlavně na Vánoce. Bez vajíčka a vydrží déle než linecké pečivo. Autor: Triniti

30 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

450 g
hladká mouka
3 lžíce
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
1 bal.
prášek do pečiva
100 ml
bílé víno
200 ml
olej
marmeláda na lepení
moučkový cukr na obalení
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
  1. Ve větší misce smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva. Důkladně promícháme a postupně přiléváme bílé víno a olej.
  2. Vypracujeme hladké těsto, které by mělo být měkké a odložíme ho na pár hodin do chladničky. Nejdříve se s těstem pracuje špatně, ale to proto, že stálo v chladu.
  3. Těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce a formičkou vykrojíme různé tvary, které ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 15 minut - záleží na velikosti a tloušťce.
  4. Slepíme marmeládou, obalíme v moučkovém cukru a papáme. Skladujeme v papírové krabičce na tmavém místě, například v komoře.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář