NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Vínové vánoční cukroví
Vínové vánoční cukroví
Recept Vínové vánoční cukroví
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   8.12.2015

Vínové vánoční cukroví

Tyto jemné, křupavé a hlavně tradiční koláčky jsou ideální pro každou příležitost a jsou velmi populární hlavně na Vánoce. Bez vajíčka a vydrží déle než linecké pečivo. Autor: Triniti

30 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

450 g
hladká mouka
3 lžíce
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
1 bal.
prášek do pečiva
100 ml
bílé víno
200 ml
olej
marmeláda na lepení
moučkový cukr na obalení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ve větší misce smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva. Důkladně promícháme a postupně přiléváme bílé víno a olej.
  2. Vypracujeme hladké těsto, které by mělo být měkké a odložíme ho na pár hodin do chladničky. Nejdříve se s těstem pracuje špatně, ale to proto, že stálo v chladu.
  3. Těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce a formičkou vykrojíme různé tvary, které ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 15 minut - záleží na velikosti a tloušťce.
  4. Slepíme marmeládou, obalíme v moučkovém cukru a papáme. Skladujeme v papírové krabičce na tmavém místě, například v komoře.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář