Višňová nadýchaná peřina

Hrnkové dezerty jsou velmi populární a já bych se s vámi chtěla podělit s mým. Vyzkoušejte ho s višněmi, je fantastický! Autor: Lucka

Přidal:, 12.7.2016
Kategorie: Dezerty, Moučníky, Višně, Podle ovoce
Recept Višňová nadýchaná peřina

Suroviny

1 hrnekpolohrubé mouky
1 hrnekcukru
2 ksvejce
2 lžícestudené vody
1 lžícekypřícího prášku do pečiva
polohrubá mouka na obalení višní
cca 300 gvišní

Postup přípravy

  1. Nejprve si přichystáme višně. Omyjeme je, odstopkujeme a vypeckujeme. Takto ošištěné višně obalíme v polohrubé mouce.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky utřeme s vodou a cukrem a přidáme k nim prášek do pečiva. Přisypeme mouku.
  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Na utřené žloutky dáme vrstvu ušlehaného sněhu. Těsto zlehka promícháme.
  5. Do formy nebo na hlubší plech vymazaný sádlem a vysypaný hrubou moukou nalijeme těsto. Hustě pokryjeme višněmi.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  6. Pečeme v předem předehřáté troubě na 170 stupňů asi 30 minut.