Višňová nadýchaná peřina

Hrnkové dezerty jsou velmi populární a já bych se s vámi chtěla podělit s mým. Vyzkoušejte ho s višněmi, je fantastický! Autor: Lucka

Přidal:, 12.7.2016
Kategorie: Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Višně
Recept Višňová nadýchaná peřina

Suroviny

1 hrnekpolohrubé mouky
1 hrnekcukru
2 ksvejce
2 lžícestudené vody
1 lžícekypřícího prášku do pečiva
polohrubá mouka na obalení višní
cca 300 gvišní

Postup přípravy

  1. Nejprve si přichystáme višně. Omyjeme je, odstopkujeme a vypeckujeme. Takto ošištěné višně obalíme v polohrubé mouce.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky utřeme s vodou a cukrem a přidáme k nim prášek do pečiva. Přisypeme mouku.
  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Na utřené žloutky dáme vrstvu ušlehaného sněhu. Těsto zlehka promícháme.
  5. Do formy nebo na hlubší plech vymazaný sádlem a vysypaný hrubou moukou nalijeme těsto. Hustě pokryjeme višněmi.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  6. Pečeme v předem předehřáté troubě na 170 stupňů asi 30 minut.