Višňové řezy s krémem

Fantastický svěží koláček, který je obohacen o višně. Višně jsou asi nejlepším ovocem, jaké nám příroda může dát, tedy alespoň podle mě. Mně chutnají velmi. Ještě více asi jako oblíbené jahody nebo maliny. Samozřejmě můžete je do tohoto zákusku i vyměnit nebo vynechat. Je to na vás, záleží na vaší chuti a chuti vašich blízkých.

Přidal:, 14.8.2017
Kategorie: Moučníky
Višňové řezy s krémem

Suroviny

Piškot:
6 ksvajec
180 gcukru krupice
240 gpolohrubé mouky
3 lžícevlažné vody
3 lžíceoleje
1 rovná lžičkaprášku do pečiva
špetkasoli
vypeckované višně (Višňový kompot)
Krém:
360 mlšlehačkové smetany
250 gmascarpone
1 lžícemoučkový cukru
1 bal.vanilkový cukr
čokoláda na polevu

Postup přípravy

  1. Bílky se solí ušleháme do tuha, přisypeme cukr a šleháme dokud se nerozpustí. Postupně zašleháme žloutky, vodu a olej.
  2. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč (42 x 33 cm).
  3. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Po upečení necháme piškot vychladnout.
  4. Na piškot dáme ještě teplou vrstvu náplně s višněmi - višňový kompot svaříme se skořicí, přidáme citronovou šťávu a přidáme pudink na zahuštění, mícháme dokud nezhoustne, odstavíme. Můžeme přidat i trochu rumu.
  5. Navrstvíme krémem, polijeme čokoládou a dáme ztuhnout do lednice.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí