Višňový koláč po Rusky

Višňový koláč, kterému neodoláte. Takto ho dělají přímo v Rusku. Vyzkoušejte ho i s různým ovocem. Mňam!

Přidal:, 8.9.2015
Kategorie: Dorty, Dezerty, Višně, Podle ovoce
Recept Višňový koláč po Rusky

Suroviny

Těsto:
400 gpolohrubá mouka
250 gbílý jogurt
200 gmáslo
špetka kypřící prášek
vanilkový cukr
špetka sůl
Plnka:
500 gvišně bez pecky
100 gkr. cukr
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Máslo s vanilkovým cukrem utřeme se pěny a postupně přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a špetkou soli. Když máme hmotu důkladně zpracovanou přidáme jogurt a znovu zpracujeme. Těsto vyválíme na větší plát (tloušťka cca 3-4 mm). Nakrájíme stejně dlouhé pláty o šířce 7 cm.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Na každý plátek těsta poklademe vypeckované višně (můžete použít i jiné ovoce), posypeme je kr. cukrem a plátek přeložíme - uděláme dlouhou rolku.
  3. Rolky opatrně přesuneme do papírem vystlané kulaté formy na pečení. Ve formě vytvoříme "šneka".Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Pečeme při teplotě 180 stupňů 30 - 40 minut. Upečený koláč vyjmeme a vrch posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Zdroj: Bonappeti