Višňový kynutý koláč s drobenkou

Višně nám už v zahradě pomalu dozrávají, tak jsem se pustila do nejoblíbenějšího koláčku mého manžela. A rovnou z kila mouky, aby toho nebylo málo. Těsto kyne až na plechu, takže nemusíte čekat, až vykyne v misce, pak na plechu. Zjednodušená a zrychlená práce. Těsto je jemné, dobře se s ním pracuje a po upečení je krásně jemné i druhý den. Autor: Marta

Přidal:Marta Mlyn, 9.6.2017
Kategorie: Moučníky
Višňový kynutý koláč s drobenkou

Suroviny

Těsto:
1 kgpolohrubá mouka
2 ksdroždí
3 ksvajíčka
3 lžícekr. cukr
1/2 lmléka
2 dclolej
1 ksprášek do pečiva
Dále:
300 ghrubá mouka
300 gkrystalový cukr
3 bal.vanilka
300 grozpuštěné máslo
višně

Postup přípravy

  1. Vše dám do misky, vypracuji hladké těsto a rozdělím na 4 -5 bochníků. Rozválíme a dám na vymazaný plech. Na vrch poklademe vypeckované višně a nechám kynout na plechu asi 45 min.
  2. Potom posypu drobenkou a dám péct. Peču na 180 stupňů asi půl hodinu.
  3. Kyne až na plechu.
  4. Drobenka:
    100 g hrubá mouka, 100 g krystalový cukr, 1 vanilka a 100 g rozpuštěné máslo. Ta drobenkou stačí na jeden plech, takže si upravte dávku.
  5. Z toho množství těsta jsem udělala na tři plechy višňového koláče s drobenkou a ještě jsem udělala i šátečky, které jsem už však nesfotila.