NejRecept.cz Dezerty Bábovky Vláčná a výborná mramorová cuketová bábovka plná čokolády
Vláčná a výborná mramorová cuketová bábovka plná čokolády
Recept Vláčná a výborná mramorová cuketová bábovka plná čokolády
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Alena Borchová

I takto lze využít cuketu. Je vláčná a výborná, nám doma chutná asi ještě víc než klasická. Dělám mramorovou - do části těsta přidávám kakao, aby to v konečném řezu lahodilo i oku. Pokud máte rádi, můžete přidat nasekanou čokoládu, rozinky namočené v rumu nebo i jiné sušené ovoce. U nás doma bábovka neprojde bez nasekané čokolády, které tam musí být požehnaně. A to nejen uvnitř, ale i na povrchu. Autor: Alena Borchová

NejLucka NejLucka    ·   8.6.2024

Vláčná a výborná mramorová cuketová bábovka plná čokolády

I takto lze využít cuketu. Je vláčná a výborná, nám doma chutná asi ještě víc než klasická. Dělám mramorovou - do části těsta přidávám kakao, aby to v konečném řezu lahodilo i oku. Pokud máte rádi, můžete přidat nasekanou čokoládu, rozinky namočené v rumu nebo i jiné sušené ovoce. U nás doma bábovka neprojde bez nasekané čokolády, které tam musí být požehnaně. A to nejen uvnitř, ale i na povrchu. Autor: Alena Borchová

25 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
Suroviny
400 g
cuketa
300 g
polohrubá mouka
3 ks
vejce
200 ml
olej
1 bal.
prášek do pečiva
150 g
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
1 lžička
skořice
2 lžíce
kakao
podle chuti
čokoláda
na vrch
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
  1. Připravíme si bábovkovou formu, kterou pořádně vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
  2. Cuketu nastrouháme na jemném struhadle a jemně z ní vymačkáme šťávu.
  3. Vajíčka vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny, přidáme cuketu, olej a sypkou směs, kterou jsme předem promíchali - mouku, prášek do pečiva, skořici.
  4. Připravené těsto rozdělíme v poměru 2:1. Do menší části zamícháme kakao a můžeme plnit formu. Já jsem do světlé části zamíchala na kousky nasekanou čokoládu – nemusíte.
  5. Nejdříve polovinu světlého těsta, potom kakaové a nakonec zbylé světlé těsto.
  6. Dáme péct na 180 stupňů asi 50-60 minut – sledujeme. Pokud vám připéká vrch, přikryjte bábovku alobalem.
  7. Po upečení jsem vrch polila čokoládovou polevou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář