NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový koláč Vláčná švestkovo-meruňková bublanina s tvarohem a drobenkou.
Vláčná švestkovo-meruňková bublanina s tvarohem a drobenkou.
Recept Vláčná švestkovo-meruňková bublanina s tvarohem a drobenkou.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Máte rádi bublaninu, ale chtěli byste ji trochu vylepšit? Kromě čerstvého ovoce můžete do jejího těsta přidat také tvaroh, který ji zvláční a spolu s máslovou drobenkou zajistí dokonalou chuť.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   30.9.2024

Vláčná švestkovo-meruňková bublanina s tvarohem a drobenkou.

Máte rádi bublaninu, ale chtěli byste ji trochu vylepšit? Kromě čerstvého ovoce můžete do jejího těsta přidat také tvaroh, který ji zvláční a spolu s máslovou drobenkou zajistí dokonalou chuť.

20 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto

2 hrnky
polohrubá mouka
1 ks
prášek do pečiva
150 g
krystalový cukr
250 g
vaničkový tvaroh
125 ml
olej
125 ml
mléko
3 ks
vejce
podle potřeby
švestky
podle potřeby
meruňky

Drobenka

100 g
hladká mouka
100 g
máslo
100 g
krystalový cukr
špetka
skořice
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření

Do bublaniny můžete přidat jakékoliv ovoce. Nejlepší je čerstvé, které je šťavnaté a plné chuti, ale pokud doma žádné nemáte, klidně ho nahraďte kompotem. My jsme v receptu použili meruňky a švestky, které se v ústech doslova rozpadaly.

  1. Mouku, prášek do pečiva a cukr smícháme. Následně přidáme vejce, mléko, tvaroh, olej a vypracujeme hladké těsto, které nalijeme na plech vyložený pečicím papírem.
  2. Švestky a meruňky omyjeme, nakrájíme na menší kousky a rozložíme je na těsto.
  3. Drobenku připravíme smícháním mouky, skořice, cukru a změklého másla, a naneseme ji na ovoce.
  4. Bublaninu pečeme při 180 °C přibližně 25 minut. Po upečení ji necháme vychladnout a poté servírujeme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář