Vláčné kuřecí řízky marinované v mléce

Přidal: Triniti, 4.6.2015
Kategorie: Kuřecí maso, Maso, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Vynikající jemné kuřecí řízky bez obalování v strouhance. Omáčka z mléka, hladké mouky a oleje. Vynikající pochoutka. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Triniti, 4.6.2015
Kategorie: Kuřecí maso, Maso, Oběd, Část dne
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Budeme potřebovat:
3 kskuřecí prsa
2 ksvejce
3,5 skleniceplnotučné mléko
3 sklenicehladká mouka
česnek
sůl
pepř
olej
petrželka
- Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a překrojíme na polovinu, případně naklepeme. Plátky masa vložíme do plnotučného mléka a necháme odpočívat několik hodin. (Nejlepší je připravit si kuřecí prsa večer a přes noc nechat odpočívat).
- Vajíčka vyšleháme vidličkou, osolíme, opepříme, přidáme petrželku a prolisovaný česnek. Přilijeme 1 šálek mléka, ve kterém byly kuřecí prsa a promícháme.
- Kuřecí maso obalíme v hladké mouce, ve vajíčku a postup opakujeme minimálně tři krát. Ukončíme obalování vajíčkem a vložíme obalené maso do pánve, kde jsme rozpálili olej. Smažíme z obou stran.
- Omáčka:
1/4 šálku oleje rozpálíme na pánvi, přidáme 4 lžíce hladké mouky a za stálého míchání osmahneme. Přidáme trochu soli a pepře. Krátce povaříme a přidáme 2 šálky mléka. Přivedeme za stálého míchání k varu. Když se omáčka zredukuje, odstavíme. - Jako přílohu můžeme zvolit brambory, rýži nebo zeleninový salát. Dobrou chuť!
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Vláčne kuracie rezne marinované v mlieku.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Delikatne kotlety z kurczaka marynowane w mleku.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tejben pácolt csirkeszelet.
KOMENTÁŘE K RECEPTU