Lepší rohlíčky jsem už dlouho neměla. Výborně chutnají a ještě krásněji voní. Připomínají mi měkké trdelníky, které si mnoho lidí spojuje s Vánoci. My je doma děláme po celý rok. Tentokrát jsem ale recept trochu oživila. Místo tradičních velkých trdelníků jsem udělala tyto menší rohlíčky a nemohla jsem se rozhodnout lépe.
Lepší rohlíčky jsem už dlouho neměla. Výborně chutnají a ještě krásněji voní. Připomínají mi měkké trdelníky, které si mnoho lidí spojuje s Vánoci. My je doma děláme po celý rok. Tentokrát jsem ale recept trochu oživila. Místo tradičních velkých trdelníků jsem udělala tyto menší rohlíčky a nemohla jsem se rozhodnout lépe.
Ve srovnání s klasickými trdelníky, které obvykle dělám podle tohoto receptu, mají rohlíčky výhodu v tom, že jsou malé a velmi dobře se jedí. Můžete je tak bez problémů naservírovat i návštěvě. Já jsem je tentokrát obalovala v ořeších a vanilkovém cukru, ale můžete použít i skořicový cukr nebo kakao.
Hotové rohlíčky nechte vychladnout a následně je můžete servírovat. Nejlepší jsou v den upečení, kdy jsou čerstvé a nadýchané. Díky tomu, že je těsto více tukové, jsou koláčky měkké i druhý či třetí den. Stačí je jen skladovat v uzavřené nádobě.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě