NejRecept.cz Pečivo Chléb Vláčný a šťavnatý cuketový chléb ze špaldové mouky
Vláčný a šťavnatý cuketový chléb ze špaldové mouky
Recept Vláčný a šťavnatý cuketový chléb ze špaldové mouky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Tak šťavnatý cuketový chléb jsem ještě nejedla. Těsto je vláčné a velmi jemné. Kromě skvělé chuti je chléb také zdravý, takže je ideální i do redukčních diet nebo pro ty, kteří si hlídají svůj jídelníček.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   26.6.2025

Vláčný a šťavnatý cuketový chléb ze špaldové mouky

Tak šťavnatý cuketový chléb jsem ještě nejedla. Těsto je vláčné a velmi jemné. Kromě skvělé chuti je chléb také zdravý, takže je ideální i do redukčních diet nebo pro ty, kteří si hlídají svůj jídelníček.

25 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Suroviny
400 g
cuketa
3 hrnky
hladká špaldová mouka
1/2 hrnku
olej
3 ks
vejce
1 lžička
med
1 lžička
sůl
1 lžička
skořice
1/2 lžičky
prášek do pečiva
1/2 lžičky
jedlá soda
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření

Díky skořici a medu má cuketový chléb jemně nasládlou chuť. Pokud byste ho chtěli čistě slaný, tyto dvě ingredience vynechte, přidejte více soli a klidně do těsta zapracujte semínka.

  1. V míse smícháme všechny suché suroviny – mouku, sůl, skořici, prášek do pečiva a jedlou sodu.
  2. Následně k nim přidáme vejce, nastrouhanou cuketu, med a olej.
  3. Pokud máte rádi semínka, přidejte je do těsta a důkladně zapracujte.
  4. Takto připravené těsto vlijeme do formy na chléb a vložíme do trouby předehřáté na 170 stupňů. Chléb pečeme přibližně 45 minut.

Hotový cuketový chléb můžete jíst na různé způsoby. Výborný je sám o sobě, ale skvěle chutná i s bílým jogurtem nebo domácími pomazánkami, například s touto krémovou vajíčkovou.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář