Vláčný jablečný perník

Žádný mixérm, žádná dlouhá příprava, žádné máslové krémy, ale vynikající šťavnatý perník s jablky v těste. Miluji vůni perníku při pečení, určitě vyzkoušejte tento hrnkový recept, který mám od své mamky. Když upeču tento dezert, tak zmizí z plechu bleskovou rychlostí. Jeden z oblíbených u nás doma. Vrch nepolévám čokoládou, ale pouze jemně posypu moučkovým cukrem. Autor: Lacusin

Přidal:, 15.1.2018
Kategorie: Moučníky
Vláčný jablečný perník

Suroviny

Těsto:
1 hrnekhladké mouky
1 hrnekpolohrubé mouky
2 ksjablka
1 hrnekmléka
1 ksvejce
1/2 hrnkuoleje
1 hrnekkr. cukru
1 kskypřící prášek do perníku
1 ksvanilkový cukr

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme kakao, cukr a vanilkový cukr.
  2. K sypké směsi přilijeme mléko a olej, přidáme vejce a najemno nastrouhaná jablka. Promícháme do hladké konzistence.
  3. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Po upečení posypeme moučkovým cukrem.