Nadýchanější a křehčí závin jste ještě nejedli. Měkké těsto doplňuje bohatá ořechová náplň, která zaručuje, že koláč není ani zdaleka suchý. Pro ještě lepší chuť do ní přidávám dvě ingredience navíc – džem a rum. Výsledek je neodolatelný.
Nadýchanější a křehčí závin jste ještě nejedli. Měkké těsto doplňuje bohatá ořechová náplň, která zaručuje, že koláč není ani zdaleka suchý. Pro ještě lepší chuť do ní přidávám dvě ingredience navíc – džem a rum. Výsledek je neodolatelný.
Kynuté záviny jsou u nás doma jedny z nejoblíbenějších koláčů vůbec. Nejčastěji je peču o víkendech, kdy představují dokonalou snídani či rychlou svačinu. Skvěle chutnají samy o sobě, ale já k nim téměř vždy podávám šálek kakaa, mléka nebo teplého čaje.
Vychladlé záviny nakrájejte a můžete podávat. Před podáváním je klidně posypte moučkovým cukrem. Budou ještě sladší. Kromě ořechů je můžete naplnit i mákem nebo kakaem. Recepty na chutné náplně, které nevytečou, najdete v tomto článku.
Video recept:
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě