NejRecept.cz Část dne Oběd Voňavé marinované žampiony. Dokonalá pochoutka, která vás zachrání, když chcete něco bezmasého.
Voňavé marinované žampiony. Dokonalá pochoutka, která vás zachrání, když chcete něco bezmasého.
Recept Voňavé marinované žampiony. Dokonalá pochoutka, která vás zachrání, když chcete něco bezmasého.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Alena Borchová

Když přijde chuť na něco bezmasého, skvěle se hodí marinované žampiony s bramborovou kaší. Já jsem k nim následně naservírovala ještě kyselé okurky, ale vhodný je i zeleninový salát. Autor: Alena Borchová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   27.1.2025

Voňavé marinované žampiony. Dokonalá pochoutka, která vás zachrání, když chcete něco bezmasého.

Když přijde chuť na něco bezmasého, skvěle se hodí marinované žampiony s bramborovou kaší. Já jsem k nim následně naservírovala ještě kyselé okurky, ale vhodný je i zeleninový salát. Autor: Alena Borchová

20 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny

Marináda:

400 g
žampiony
2 lžíce
olej
1 lžička
mletá červená paprika
špetka
mletý černý pepř
1 lžička
grilovací koření na zeleninu
1 lžička
grilovací koření na maso
1 lžíce
worcesterová omáčka
podle chuti
tymián
1/2 lžičky
sušený rozmarýn
2 stroužky
prolisovaný česnek

Dále:

podle potřeby
olej
podle potřeby
cibule
1 lžička
mletá červená paprika
podle potřeby
voda
podle potřeby
hladká mouka
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření

Marinované žampiony mají výraznou chuť, díky které není jídlo mdlé. Bramborová kaše se k nim hodí nejvíce, ale pokud se vám ji nechce připravovat, klidně ji nahraďte vařenými bramborami.

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme.
  2. Ze všech uvedených surovin připravíme marinádu, do které vložíme připravené žampiony a necháme je marinovat alespoň 30 minut.
  3. Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na oleji. Poprášíme mletou červenou paprikou a přidáme žampiony. Ty dusíme ve vlastní šťávě a poté je podlijeme vodou.
  4. Když jsou žampiony měkké, poprášíme je hladkou moukou, provaříme a můžeme podávat.

Sůl ani koření už během vaření žampionů nemusíte přidávat. Marináda je dostatečně výrazná sama o sobě. Takto připravené žampiony můžete podávat samostatně, případně jimi doplňte grilované nebo pečené kuřecí či vepřové maso.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář