Rohlíčky z mrkvového těsta jsem zkoušela poprvé a musím říct, že se hned povedly. Byly nadýchané, sladké a v ústech se doslova rozplývaly. Jemné těsto doplňovala mírně nakyslá náplň, kterou jsem připravila ze švestkových povidel a máku. Autor: Jana Jančíková
Rohlíčky z mrkvového těsta jsem zkoušela poprvé a musím říct, že se hned povedly. Byly nadýchané, sladké a v ústech se doslova rozplývaly. Jemné těsto doplňovala mírně nakyslá náplň, kterou jsem připravila ze švestkových povidel a máku. Autor: Jana Jančíková
Výhodou rohlíčků je, že mohou být dezertem po dobrém obědě, sladkou snídaní nebo rychlou svačinou. Plnit se dají teoreticky čímkoli, co máte rádi. Mně se k mrkvovému těstu hodila nejvíc kombinace máku a povidel.
Rohlíčky můžeme plnit různými náplněmi podle chuti. Vhodné jsou například mleté ořechy smíchané s moučkovým cukrem nebo kakao, ke kterému se kromě cukru přidává také olej nebo máslo. Na množství tuku si však dáváme pozor, aby výsledná směs nebyla příliš řídká a z koláčů nevytékala.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě