NejRecept.cz Dezerty Koláče Voňavé ořechové řezy jako z cukrárny. Díky tomuto krému jsou dokonale vláčné.
Voňavé ořechové řezy jako z cukrárny. Díky tomuto krému jsou dokonale vláčné.
Recept Voňavé ořechové řezy jako z cukrárny. Díky tomuto krému jsou dokonale vláčné.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lucie Rakušanová

Ořechové řezy jsou klasikou, která nikdy nezklame. Já jsem je tentokrát dělala hlavně proto, že máme doma hodně ořechů, které jsem potřebovala zpracovat. Recept jsem si vymyslela a k mému překvapení se hned napoprvé povedl. Autor: Lucie Rakušanová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   23.10.2025

Voňavé ořechové řezy jako z cukrárny. Díky tomuto krému jsou dokonale vláčné.

Ořechové řezy jsou klasikou, která nikdy nezklame. Já jsem je tentokrát dělala hlavně proto, že máme doma hodně ořechů, které jsem potřebovala zpracovat. Recept jsem si vymyslela a k mému překvapení se hned napoprvé povedl. Autor: Lucie Rakušanová

45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Korpus:

6 ks
vejce
250 g
krystalový cukr
6 lžic
olej
6 lžic
horká voda
250 g
hladká mouka
1 bal.
prášek do pečiva

Krém:

1 l
mléko
2 bal.
vanilkový pudink
4 lžíce
hrubá mouka
4 lžíce
krystalový cukr
200 g
mleté ořechy
1 ks
máslo
1 panák
rum

Šlehačka:

3 bal.
smetana ke šlehání
podle chuti
vanilkový cukr
podle potřeby
ztužovač
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Korpus tvoří jednoduchý nadýchaný piškot, který doplňuje jemný krém a šlehačka. Dezert vypadá i chutná jako z cukrárny, takže je ideální na oslavy, svátky i nedělní posezení.

  1. Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme je do tuhého sněhu.
  2. Žloutky vyšleháme s cukrem a postupně k nim zašleháme olej a horkou vodu.
  3. K žloutkům přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec i sníh z bílků. Takto připravené těsto vylijeme na plech a pečeme při teplotě 180 stupňů přibližně 20 minut.
  4. Z mléka, pudinků, hrubé mouky, cukru a mletých ořechů uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Poté do ní zašleháme máslo a rum.
  5. Krém naneseme na vychladlý korpus a ozdobíme šlehačkou.

Ořechové řezy jsou skvělé, ale pokud byste chtěli vyzkoušet něco jiného, můžete upéct například tyto kokosové s pudinkem a šlehačkou.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář