NejRecept.cz Dezerty Koláče Voňavý jablečno-hruškový crumble se skořicí a křupavou krustou.
Voňavý jablečno-hruškový crumble se skořicí a křupavou krustou.
Recept Voňavý jablečno-hruškový crumble se skořicí a křupavou krustou.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Jablečno-hruškový crumble je jednoduchý dezert, který spojuje jemnou chuť hrušek s kyselými tóny jablek. Charakteristický je křupavou drobenkou na povrchu a lze ho podávat se zmrzlinou, šlehačkou nebo jogurtem.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   29.9.2024

Voňavý jablečno-hruškový crumble se skořicí a křupavou krustou.

Jablečno-hruškový crumble je jednoduchý dezert, který spojuje jemnou chuť hrušek s kyselými tóny jablek. Charakteristický je křupavou drobenkou na povrchu a lze ho podávat se zmrzlinou, šlehačkou nebo jogurtem.

20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto

120 g
ovesné vločky
120 g
špaldová mouka
100 g
máslo
100 g
třtinový cukr

Náplň

6 ks
jablko
1 ks
hruška
2 lžíce
třtinový cukr
1 lžička
mletá skořice
1 lžíce
máslo
1/2 ks
citron
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření

Crumble je výbornou volbou pro každého, kdo nemá mnoho času nebo nechce trávit dlouhý čas hnětením a válením těsta. U tohoto dezertu stačí smíchat potřebné suroviny a nanést je na očištěné a nakrájené ovoce. Tentokrát jsme zvolili jablka a hrušky, které spolu se skořicí vytvářejí dokonalou harmonii.

  1. Jablka a hrušku zbavíme stopek, omyjeme a nakrájíme na půlměsíčky. Pokud má ovoce silnou a tvrdou slupku, před krájením ho oloupeme.
  2. Připravené ovoce smícháme s třtinovým cukrem, mletou skořicí, rozpuštěným máslem a šťávou z citronu.
  3. V jiné míse smícháme mouku s ovesnými vločkami a cukrem. Poté přidáme změklé máslo a vytvoříme vlhkou směs s menšími hrudkami.
  4. Zapékací misku vymažeme máslem a vložíme do ní ovoce. Na něj navrstvíme těsto a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme přibližně 40 minut.
  5. Crumble můžeme podávat horký i studený, doplněný zmrzlinou, jogurtem nebo zakysanou smetanou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář