Vrstvená cikánská pečeně

Hlavní jídlo pro labužníky pořádného masa. Na internetu jsem zhlédla tento recept a řeknu vám, neodolala jsem. A jsem ráda, že jsem neodolala. Masíčko bylo fantastické, tím překládáním dostalo vynikající chuť po hořčici a slanině, okurky mi tam také pasovaly, takže nic jsem neměnila a originál recept nabízím i vám. Autor: Lacusin

Přidal:, 8.11.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Vrstvená cikánská pečeně

Suroviny

1 kgvepřového nebo hovězího masa
150 ganglické slaniny
2 kscibule
5 ksnakládaných okurek
cca 3 PLhořčice
dle chutisůl, pepř
200 mlvývar

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na 1 cm plátky, které rozklepeme do tenka.
  2. Cibuli a okurky nakrájíme na tenké plátky. Plátek masa pomažeme hořčicí, poklademe slaninou, cibulí a okurkami. Osolíme a opepříme dle chuti. Dáme další plátek masa a takto pokračujeme do spotřebování surovin.
  3. Převážeme provázkem a přesuneme do pekáčku, který jsme vystlali papírem na pečení. Přidáme cibuli a vývar a dáme péct na 170 °C. Vepřové pečeme cca 1 hodinu, hovězí 2 hodiny.