NejRecept.cz Maso Hovězí maso Vrstvená cikánská pečeně
Vrstvená cikánská pečeně
Recept Vrstvená cikánská pečeně
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   8.11.2017

Vrstvená cikánská pečeně

Hlavní jídlo pro labužníky pořádného masa. Na internetu jsem zhlédla tento recept a řeknu vám, neodolala jsem. A jsem ráda, že jsem neodolala. Masíčko bylo fantastické, tím překládáním dostalo vynikající chuť po hořčici a slanině, okurky mi tam také pasovaly, takže nic jsem neměnila a originál recept nabízím i vám. Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
vepřového nebo hovězího masa
150 g
anglické slaniny
2 ks
cibule
5 ks
nakládaných okurek
cca 3 PL
hořčice
dle chuti
sůl, pepř
200 ml
vývar
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso nakrájíme na 1 cm plátky, které rozklepeme do tenka.
  2. Cibuli a okurky nakrájíme na tenké plátky. Plátek masa pomažeme hořčicí, poklademe slaninou, cibulí a okurkami. Osolíme a opepříme dle chuti. Dáme další plátek masa a takto pokračujeme do spotřebování surovin.
  3. Převážeme provázkem a přesuneme do pekáčku, který jsme vystlali papírem na pečení. Přidáme cibuli a vývar a dáme péct na 170 °C. Vepřové pečeme cca 1 hodinu, hovězí 2 hodiny.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář