Vrstvený salát s celerem a ananasem

Netradiční kombinace, ale ta chuť je fantastická. Potřebovala jsem spotřebovat sterilovaný celer a ananas a přemýšlela jsem co s tím. Na internetu je receptů s takovou kombinací surovin málo, ale přece jsem něco našla. Vrstvený salát jsem už dělala, ale jednostlivé vrstvy byly vždy takové "klasičtější" jako je maso, čínské zelí, salátové listy, kukuřice, šunka, nastrouhaný sýr, ale při tomto vrstveném salátu se musela vynechat některé suroviny, přece aby to všechno spolu ladilo. Použila jsem kukuřici, pórek (ten je jemnější než cibule), šunku, sýr, vajíčka a majonézu. Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 24.1.2017
Kategorie: Saláty
Vrstvený salát s celerem a ananasem

Suroviny

1 skleničkasterilovaného celeru
1 plechovkakukuřice
1 plechovkaananasu
1 kspórek
200 gšunky
200 gtvrdého sýra
100 mlmajonézy
2 ksvařená vejce natvrdo
dle chutisůl, pepř

Postup přípravy

  1. Na dno mísy rozložíme celer bez šťávy. Pokračujeme kukuřicí, pórkem, nadrobno pokrájeným ananasem a poté následuje šunka.
  2. Poté pokapeme majonézou, kterou posolíme a popepříme. Následují na kolečka nakrájená vejce a nakonec strouhaný tvrdý sýr.
  3. Takto připravený salát zakryjeme folií a dáme přes noc uležet do chladničky. Před podáváním promícháme.