NejRecept.cz Sváteční pečení Silvestr a Nový rok Výborná Budapešťská pomazánka z tvarohu a smetany. Suroviny stačí jen smíchat a můžete podávat.
Výborná Budapešťská pomazánka z tvarohu a smetany. Suroviny stačí jen smíchat a můžete podávat.
Recept Výborná Budapešťská pomazánka z tvarohu a smetany. Suroviny stačí jen smíchat a můžete podávat.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Michaela Žítková

Budapešťská pomazánka je výbornou volbou jako občerstvení na Silvestra, rychlá snídaně nebo chutná večeře. Doma ji dělám pravidelně a vždy se celá okamžitě sní. Autor: Michaela Žítková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   26.12.2024

Výborná Budapešťská pomazánka z tvarohu a smetany. Suroviny stačí jen smíchat a můžete podávat.

Budapešťská pomazánka je výbornou volbou jako občerstvení na Silvestra, rychlá snídaně nebo chutná večeře. Doma ji dělám pravidelně a vždy se celá okamžitě sní. Autor: Michaela Žítková

15 min
Čas přípravy
Suroviny
1 ks
tvaroh
2 lžíce
zakysaná smetana
1 ks
červená cibule
podle potřeby
nakládaná červená paprika
podle chuti
sůl
podle chuti
bílý mletý pepř
podle potřeby
máslo
podle chuti
mletá červená paprika
podle chuti
uzená mletá červená paprika
Postup receptu
Vytisknout
15 min
Čas přípravy

Přípravy na Silvestra jsou u nás v plném proudu, proto zkouším připravovat různé pomazánky. Mezi ně patří i tato Budapešťská pomazánka, která má díky zakysané smetaně příjemně krémovou konzistenci.

  1. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme obě mleté červené papriky a stáhneme z ohně.
  2. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou a ochutíme solí a bílým mletým pepřem.
  3. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a přidáme k tvarohovo-smetanové směsi.
  4. Následně přidáme nakrájenou nakládanou červenou papriku, rozpuštěné máslo, vše důkladně promícháme a pomazánku podáváme.

Budapešťská pomazánka chutná výborně na čerstvém pečivu, domácím chlebu nebo opečeném toustu. Ideální je například na snídani nebo jako jednohubky na oslavy či Silvestra. Velmi dobře si rozumí i s čerstvou zeleninou, proto ji k ní nezapomeňte servírovat. Vhodná je například červená paprika nebo jarní cibulka.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář