NejRecept.cz Část dne Oběd Výborná dušená růžičková kapusta se slaninou.
Výborná dušená růžičková kapusta se slaninou.
Recept Výborná dušená růžičková kapusta se slaninou.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana Bednářová

Růžičková kapusta je jednou z těch ingrediencí, na které mnozí často zapomínají. Je to však škoda, protože výborně chutná a dá se připravit na desítky způsobů. Já jsem ji tentokrát podusila a přidala k ní opečenou slaninu. Autor: Jana Bednářová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   18.10.2024

Výborná dušená růžičková kapusta se slaninou.

Růžičková kapusta je jednou z těch ingrediencí, na které mnozí často zapomínají. Je to však škoda, protože výborně chutná a dá se připravit na desítky způsobů. Já jsem ji tentokrát podusila a přidala k ní opečenou slaninu. Autor: Jana Bednářová

10 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny
1/2 kg
růžičková kapusta
25 dkg
anglická slanina
podle potřeby
máslo
podle chuti
sůl
podle chuti
pepř
Postup receptu
Vytisknout
10 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření

Dušená růžičková kapusta je výborná k obědu i večeři. Hotová bude téměř okamžitě. Sama o sobě se hodí k různým masitým pokrmům, jako jsou například francouzské řízky nebo kuřecí placičky, ale když do ní přidáte slaninu, vytvoříte plnohodnotný a sytý pokrm.

  1. Kapustičky očistíme od vrchních lístků, spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat.
  2. Na másle osmahneme na proužky nakrájenou slaninu, přidáme kapustičky, osolíme a okořeníme.
  3. Kapustičky podlijeme a dusíme, dokud nezměknou.

Hotové dušené kapustičky podáváme samostatně nebo s jakoukoliv přílohou podle chuti. Mně se k nim nejvíce hodí vařené brambory.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář