NejRecept.cz Dezerty Koláče Výborná hrníčková cuketová buchta
Výborná hrníčková cuketová buchta
Recept Výborná hrníčková cuketová buchta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   17.9.2019

Výborná hrníčková cuketová buchta

Každému se jistě dennodenně honí hlavou milióny existenčních otázek. Mému mužíčkovi ale k těm všem přibyla během našeho společného soužití ještě jedna... "Kolik cukety se vejde do průměrného lidského těla?" Ale papá a mlaská a vůbec se další konzumaci nebrání, ať už narvu cuketu kamkoliv. Říká, že se naučil mi důvěřovat. Autor: Danka

35 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
4 ks
vejce
1 a 1/2 hrnku
krystalu
1 bal.
vanilkový cukr
3/4 hrnku
oleje
2 a 1/2 hrnku
polohrubé mouky
1 bal.
prášek do pečiva
2 hrnky
najemno nastrouhané cukety (oloupat, vydlabat, nastrouhat, scedit a mírně vyždímat)
1 lžička
mandlového aroma (lze vynechat)
špetka
soli
1 lžíce
moučkového cukru (do sněhu)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky vyšlehat s cukrem, přidat olej, cuketu, aroma, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků ušlehaný se špetkou soli a lžící moučkového cukru. Těsto vlít do vymazaného a vysypaného klasického velkého plechu 42x32cm a péct asi 30 minut na 170 stupňů.
  2. Nechat vychladnout a pak už je to na vás. Lze polít čokopolevou a posypat třeba kokosem, potřít džemem nebo oslazenou zakysanou smetanou...
  3. Já se zamilovala do marcipánové polevy od Dr.Oetkera. Použila jsem 3 sáčky, umíchala dle návodu s mlékem a nakonec jsem vršek pocákala rozpuštěnou čokoládou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář