Výborná hrníčková cuketová buchta

Každému se jistě dennodenně honí hlavou milióny existenčních otázek. Mému mužíčkovi ale k těm všem přibyla během našeho společného soužití ještě jedna... "Kolik cukety se vejde do průměrného lidského těla?" Ale papá a mlaská a vůbec se další konzumaci nebrání, ať už narvu cuketu kamkoliv. Říká, že se naučil mi důvěřovat. Autor: Danka

Přidal:, 17.9.2019
Kategorie: Koláče, Buchty, Dezerty, Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Výborná hrníčková cuketová buchta

Suroviny

4 ksvejce
1 a 1/2 hrnkukrystalu
1 bal.vanilkový cukr
3/4 hrnkuoleje
2 a 1/2 hrnkupolohrubé mouky
1 bal.prášek do pečiva
2 hrnkynajemno nastrouhané cukety (oloupat, vydlabat, nastrouhat, scedit a mírně vyždímat)
1 lžičkamandlového aroma (lze vynechat)
špetkasoli
1 lžícemoučkového cukru (do sněhu)

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšlehat s cukrem, přidat olej, cuketu, aroma, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků ušlehaný se špetkou soli a lžící moučkového cukru. Těsto vlít do vymazaného a vysypaného klasického velkého plechu 42x32cm a péct asi 30 minut na 170 stupňů.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Nechat vychladnout a pak už je to na vás. Lze polít čokopolevou a posypat třeba kokosem, potřít džemem nebo oslazenou zakysanou smetanou...
  3. Já se zamilovala do marcipánové polevy od Dr.Oetkera. Použila jsem 3 sáčky, umíchala dle návodu s mlékem a nakonec jsem vršek pocákala rozpuštěnou čokoládou.Tip: Jahodový džem bez chemie