NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Výborná jablečná náplň do koláčů a štrúdlů, která dodá vašim dezertům neodolatelnou chuť.
Výborná jablečná náplň do koláčů a štrúdlů, která dodá vašim dezertům neodolatelnou chuť.
Recept Výborná jablečná náplň do koláčů a štrúdlů, která dodá vašim dezertům neodolatelnou chuť.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Anna Luptáková

Jablečná náplň hotová, mohou se péct štrúdly a koláče. Já ji mám velmi ráda, protože stačí jen otevřít sklenici a rovnou ji použít. Bez toho, abych musela kupovat jablka v obchodě, čistit je a strouhat. Autor: Anna Luptáková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   11.9.2024

Výborná jablečná náplň do koláčů a štrúdlů, která dodá vašim dezertům neodolatelnou chuť.

Jablečná náplň hotová, mohou se péct štrúdly a koláče. Já ji mám velmi ráda, protože stačí jen otevřít sklenici a rovnou ji použít. Bez toho, abych musela kupovat jablka v obchodě, čistit je a strouhat. Autor: Anna Luptáková

20 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Suroviny
podle potřeby
jablko
3 dcl
voda
10 ks
hřebíčky
1 lžička
skořice
podle chuti
krystalový cukr
podle chuti
vanilkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření

Jablečnou náplň můžete jíst samostatně, případně ji můžete přidat do oblíbených koláčů a štrúdlů. Je to skvělé řešení v době, kdy vám na zahradě uzrála spousta jablek a nevíte, co s nimi.

  1. Jablka očistíme, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a dáme do hrnce.
  2. K jablkům přidáme vodu, hřebíčky a skořici, a vaříme přibližně 30 minut.
  3. Do hrnce přidáme krystalový a vanilkový cukr, a pořádně promícháme.
  4. Jablečnou směs ještě horkou plníme do sklenic a sterilizujeme přibližně 15 minut.
  5. Sklenice necháme vychladnout a následně skladujeme na tmavém a chladném místě.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář