Krkonošská kaše, známá také jako nastavovaná, nás doma vždy zachrání, když nemáme chuť na jiné druhy příloh, jako jsou vařené brambory, rýže nebo těstoviny. Její příprava je rychlá a zároveň dokáže perfektně zasytit, takže je ideální k obědu i večeři. Autor: Jitka Smejkalová
Krkonošská kaše, známá také jako nastavovaná, nás doma vždy zachrání, když nemáme chuť na jiné druhy příloh, jako jsou vařené brambory, rýže nebo těstoviny. Její příprava je rychlá a zároveň dokáže perfektně zasytit, takže je ideální k obědu i večeři. Autor: Jitka Smejkalová
Krkonošská či nastavovaná kaše je univerzální příloha, kterou můžete podávat k jakémukoli masu nebo k plněným paprikám. Dokonce skvěle chutná i samostatně, doplněná jen o kysané zelí.
Máslo můžete v receptu nahradit i vepřovým sádlem. Mějte však na paměti, že sádlo je výraznější než máslo a ovlivní výslednou chuť kaše. Pokud by byla kaše hustá, přidejte do ní trochu mléka. Přidávejte ho ale opatrně, aby nebyla příliš řídká.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě