Výborná mramorovaná vláčná bábovka

K snídani byla výborná mramorovaná vláčná bábovka od mojí kamarádky Vendulky. Autor: Máma v kuchyni

Přidal:, 27.1.2016
Kategorie: Moučníky, Dezerty, Bábovky
Recept Výborná mramorovaná vláčná bábovka

Suroviny

250 gpolohrubé mouky
250 grostlinného tuku
200 gmoučkového cukru
250 gtvarohu ve vaničce
3 ksvejce
1 bal.kypřící prášek do pečiva
1 bal.vanilkový cukr
kakao na obarvení

Postup přípravy

  1. Veškeré ingredience kromě bílků smícháme v těsto.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  2. Z bílků uděláme sníh a opatrně na závěr vmícháme do těsta.
  3. Do poloviny těsta přidáme kakao a střídavým naléváním do bábovkové formy vytvoříme mramorování.Tip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.
  4. Pečeme na 180°C cca 45 minut.

Zdroj: Máma v kuchyni