Vynikající chuť pizzového těsta spolu s nádivkou - lilek, sýr, rajčata a mnohé další suroviny, na které máte chuť. Hotová delikatesa. Mňam!
Suroviny
Těsto:380 gcelozrnná mouka
2 bal.sušené droždí (nebo 40 g čerstvé)
260 mlmléka
3 lžícebazalkové pesto
1/2 lžičkysůl
1/2 lžícekr. cukr
Náplň:450 glilek
2 ksrajče
250 gslaný sýr
200 gtvrdý sýr
3 lžíceolivový olej
sůl
pepř
Postup přípravy
- V mléku si rozpustíme cukr, přidáme droždí a necháme vykvasit na teplém místě.
- Ostatní suroviny si smícháme v misce, nakonec přidáme i kvásek a vypracujeme hladké těsto. Necháme na teplém místě vykynout.
- Připravíme si nádivku. Lilek si umyjeme, nakrájíme na malé kostičky a osmažíme na rozpáleném oleji. Následne ho necháme okapat nebo ho uložíme na papírový ubrousek, aby absorboval přebytečný olej. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, nastrouhané sýry a dochutíme solí a pepřem. Polijeme olivovým olejem a promícháme.
- Vykynuté těsto si rozdělíme na polovinu a rozválíme si každý díl. Navrstvíme nádivku, zakryjeme druhým plátem těsta. Vrch popícháme vidličkou a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů po dobu cca 30 minut. Dobrou chuť!
Zdroj: Coolinarika