NejRecept.cz Část dne Oběd Výborná pomalu pečená krkovička. Máslo a domácí kečup udělají v receptu zázraky.
Výborná pomalu pečená krkovička. Máslo a domácí kečup udělají v receptu zázraky.
Výborná pomalu pečená krkovička. Máslo a domácí kečup udělají v receptu zázraky.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Michaela Žítková

Krkovička na cibuli a česneku je skvělým obědem a večeří. Připravit ji můžete během běžných i svátečních dní. Skvěle zasytí a díky vynikající chuti si ji zamiluje úplně každý. Autor: Michaela Žítková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   1.1.2025

Výborná pomalu pečená krkovička. Máslo a domácí kečup udělají v receptu zázraky.

Krkovička na cibuli a česneku je skvělým obědem a večeří. Připravit ji můžete během běžných i svátečních dní. Skvěle zasytí a díky vynikající chuti si ji zamiluje úplně každý. Autor: Michaela Žítková

20 min
Čas přípravy
90 min
Čas vaření
Suroviny

Krkovička:

podle potřeby
krkovička
podle chuti
sůl
podle chuti
drcený barevný pepř
podle chuti
mletá červená paprika
podle chuti
kečup
podle potřeby
máslo
podle potřeby
voda
podle potřeby
česnek
podle potřeby
cibule

Salát:

podle potřeby
baby okurka
podle potřeby
červená cibule
podle chuti
ocet
podle chuti
cukr
podle chuti
sůl
podle chuti
mleté černé koření
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
90 min
Čas vaření

Příprava tohoto oběda nebo večeře není vůbec náročná, přičemž jí potěšíte každého člena rodiny. Maso stačí jen dobře ochutit a následně dát do remosky, která za vás udělá většinu práce.

  1. Krkovičku naklepeme, osolíme a ochutíme barevným pepřem.
  2. Přidáme mletou červenou papriku, kečup (já jsem použila domácí od kamarádky), kousek másla, česnek, cibuli a vše podlijeme trochou vody.
  3. Takto připravené maso dáme péct do remosky na přibližně 1,5 hodiny.
  4. Na okurkový salát nakrájíme okurku a červenou cibuli, které ochutíme zálivkou z octa, cukru, soli a mletého černého koření.

Krkovičku jsem tentokrát servírovala se salátem a bramborovou kaší, kterou jsem ochutila solí, máslem a kurkumou. Pokud by se vám však kaši nechtělo připravovat, můžete si k masu uvařit jen brambory, na které dáte trochu másla.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář