NejRecept.cz Přílohy Brambory Bramboráky Výborné bramboračky se zakysanou smetanou
Výborné bramboračky se zakysanou smetanou
Recept Výborné bramboračky se zakysanou smetanou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lacusin

Bramborové placky jsou taková klasika. Připravovala jsem je na večeři a musím říct, že nám chutnalo až příliš. Možná proto, že jsem je už dlouho nedělala. Snažila jsem se dát méně oleje na smažení, aby nebyly příliš mastné. Můj manžel je má rád se sklenicí kyselého mléka, mně zase chutnají pouze se zakysanou smetanou. Autor: Lacusin

Lacusin Lacusin    ·   13.1.2016

Výborné bramboračky se zakysanou smetanou

Bramborové placky jsou taková klasika. Připravovala jsem je na večeři a musím říct, že nám chutnalo až příliš. Možná proto, že jsem je už dlouho nedělala. Snažila jsem se dát méně oleje na smažení, aby nebyly příliš mastné. Můj manžel je má rád se sklenicí kyselého mléka, mně zase chutnají pouze se zakysanou smetanou. Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny
6 ks
brambory
1 ks
vajíčko
2 lžíce
mouka (kopcovité lžíce)
150 g
zakysaná smetana
pepř podle chuti
kopr nebo potržlenová nať
sůl
olej na smažení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Dochutíme solí.
  2. Přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Smícháme vajíčko s moukou a přidáme k bramborám.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme bramboračky dozlatova z obou stran.
  4. Podáváme se zakysanou smetanou a koprem nebo petrželkou. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář