NejRecept.cz Přílohy Brambory Plněné brambory Výborné bramborové lodičky na selský způsob
Výborné bramborové lodičky na selský způsob
Recept Výborné bramborové lodičky na selský způsob
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Jednoduchý pokrm, který je téměř bez práce. Tyto bramborové lodičky jsou rychlé a chutnají více než perfektně. U nás doma je milujeme a často je připravuji nejen k obědu, ale i jako expresní večeři, když nestíhám. Pokud máte rádi brambory stejně jako my, určitě tento recept vyzkoušejte.

siky.silvia siky.silvia    ·   29.5.2025

Výborné bramborové lodičky na selský způsob

Jednoduchý pokrm, který je téměř bez práce. Tyto bramborové lodičky jsou rychlé a chutnají více než perfektně. U nás doma je milujeme a často je připravuji nejen k obědu, ale i jako expresní večeři, když nestíhám. Pokud máte rádi brambory stejně jako my, určitě tento recept vyzkoušejte.

30 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny

Brambory:

podle potřeby
velké brambory
podle potřeby
sůl
podle potřeby
máslo nebo sádlo
podle chuti
česnek
podle chuti
koření na pečené brambory

Náplň:

podle potřeby
bryndza
podle potřeby
kysaná smetana
podle potřeby
jarní cibulka
podle potřeby
slanina
podle potřeby
klobása
podle potřeby
sýr
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření

Plněné bramborové lodičky jsou velmi univerzální. Naplnit je můžete prakticky čímkoli podle své chuti. Já jsem zvolila kombinaci bryndzy a kysané smetany, kterou jsem doplnila dalšími chutnými surovinami, jako jsou jarní cibulka, slanina, klobása a sýr. Výsledek byl skutečně dokonalý.

  1. Do hrnce dáme vodu, přidáme sůl a brambory předvaříme ve slupce.
  2. Po vychladnutí brambory rozřízneme podélně a vydlabeme střed. Ten můžete použít například při přípravě náplně do lodiček. Já jsem ho použila do česnekové polévky, kterou jsem ten den vařila.
  3. Brambory potřeme rozpuštěným máslem nebo sádlem, do kterého jsme přidali prolisovaný česnek. Vrch posypeme kořením na pečené brambory a vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů přibližně 10 minut.
  4. Mezitím si připravíme náplň. V misce smícháme bryndzu a zakysanou smetanu. Následně přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku, slaninu a klobásu.
  5. Takto připravenou směsí plníme lodičky, které ještě posypeme strouhaným sýrem.
  6. Připravené lodičky vložíme do trouby a dáme finálně zapéct.

Upečené bramborové lodičky můžete servírovat samostatně. Jsou dostatečně syté. My si k nim doma obvykle připravujeme salát z čerstvé zeleniny a domácí dresink. Výborný je například tento česnekový, který můžete použít místo majonézy.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář