NejRecept.cz Dezerty Moučníky Výborné hraběnčiny řezy
Výborné hraběnčiny řezy
Recept Výborné hraběnčiny řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Fantazie, miluji starodávné recepty, které jsou vynikající a nejsou vůbec na přípravu složité. Heru můžete zaměnit za máslo pokud nemáte rádi ztužené tuky. Já se přiznám, někdy používám Heru, někdy máslo, s máslem mi koláček chutná více, je vláčnější. A samozřejmě nesmíme zapomenout ani na skořici, ta dodá luxusní vůni a chuť. Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   23.7.2018

Výborné hraběnčiny řezy

Fantazie, miluji starodávné recepty, které jsou vynikající a nejsou vůbec na přípravu složité. Heru můžete zaměnit za máslo pokud nemáte rádi ztužené tuky. Já se přiznám, někdy používám Heru, někdy máslo, s máslem mi koláček chutná více, je vláčnější. A samozřejmě nesmíme zapomenout ani na skořici, ta dodá luxusní vůni a chuť. Autor: Naďa I. (Rebeka)

15 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
400 g
hl. mouky
250 g
hery
4 ks
vejce (žloutky a bílky zvlášť)
150 g
cukru moučka
3/4 bal.
prášku do pečiva
4 ks
jablka
1 bal.
vanilkový cukr
dle chuti
skořice
Postup receptu
Vytisknout
15 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Mouku prosejeme přes síto do misky, přidáme měkkou heru nebo máslo, přidáme žloutky, moučkový cukr, prášek do pečiva a vypracujeme tuhé těsto. Rozdělíme ho na dvě části v poměru 1:2. Menší část dáme do mrazničky.
  2. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle a z bílků vyšleháme tuhý sníh.
  3. Větší těsto vyválíme na velikost plechu, těsto je tenké, ale takto to má být. Navrstvíme jablka, které posypeme vanilkovým cukrem a skořicí a na to sníh z bílků a pak nastrouháme těsto z mrazničky.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi půl hodinu.

Můj blog: Vaření s Tomem

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář