Výborné hraběnčiny řezy

Fantazie, miluji starodávné recepty, které jsou vynikající a nejsou vůbec na přípravu složité. Heru můžete zaměnit za máslo pokud nemáte rádi ztužené tuky. Já se přiznám, někdy používám Heru, někdy máslo, s máslem mi koláček chutná více, je vláčnější. A samozřejmě nesmíme zapomenout ani na skořici, ta dodá luxusní vůni a chuť. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 23.7.2018
Kategorie: Dezerty, Moučníky, Jablka, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Výborné hraběnčiny řezy

Suroviny

400 ghl. mouky
250 ghery
4 ksvejce (žloutky a bílky zvlášť)
150 gcukru moučka
3/4 bal.prášku do pečiva
4 ksjablka
1 bal.vanilkový cukr
dle chutiskořice

Postup přípravy

  1. Mouku prosejeme přes síto do misky, přidáme měkkou heru nebo máslo, přidáme žloutky, moučkový cukr, prášek do pečiva a vypracujeme tuhé těsto. Rozdělíme ho na dvě části v poměru 1:2. Menší část dáme do mrazničky.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle a z bílků vyšleháme tuhý sníh.
  3. Větší těsto vyválíme na velikost plechu, těsto je tenké, ale takto to má být. Navrstvíme jablka, které posypeme vanilkovým cukrem a skořicí a na to sníh z bílků a pak nastrouháme těsto z mrazničky.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi půl hodinu.

Můj blog: Vaření s Tomem