NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Výborné kuřecí řízky v jogurtu. Toto je nejlepší poměr surovin na dokonalou marinádu.
Výborné kuřecí řízky v jogurtu. Toto je nejlepší poměr surovin na dokonalou marinádu.
Recept Výborné kuřecí řízky v jogurtu. Toto je nejlepší poměr surovin na dokonalou marinádu.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Kuřecí maso v jogurtu je lehké, chutné a jednoduché na přípravu. Ve srovnání s jinými pokrmy má i nižší kalorickou hodnotu, díky čemuž je ideální například do diety. Pokud jste na něj dostali chuť, určitě ho vyzkoušejte. Stojí za to.

SOS Kitchen SOS Kitchen    ·   7.1.2025

Výborné kuřecí řízky v jogurtu. Toto je nejlepší poměr surovin na dokonalou marinádu.

Kuřecí maso v jogurtu je lehké, chutné a jednoduché na přípravu. Ve srovnání s jinými pokrmy má i nižší kalorickou hodnotu, díky čemuž je ideální například do diety. Pokud jste na něj dostali chuť, určitě ho vyzkoušejte. Stojí za to.

25 min
Čas přípravy
16 min
Čas vaření
Suroviny
4 ks
kuřecí prsa
podle potřeby
sůl
150 g
řecký jogurt
1/2 lžičky
drcený kmín
1/2 lžičky
mletý černý pepř
1 lžíce
sušený česnek
1 lžička
cibulový prášek
2 lžíce
mletá červená paprika
1 lžička
sušené oregano nebo tymián
2 lžíce
olivový olej
1 ks
citrón (pouze šťáva)
40 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
16 min
Čas vaření

Jogurtová marináda na kuřecí maso je vynikající a zaručuje, že pokrm bude nejen chutný, ale také šťavnatý. Ochutit ji můžete přesně podle svých představ. Tento recept připravuji zpravidla k obědu, ale je vhodný i jako rychlá večeře.

  1. Kuřecí prsa nakrojíme tak, aby na povrchu vznikl mřížkový vzor. Následně je z obou stran osolíme a odložíme.
  2. V míse smícháme řecký jogurt, kmín, mletý černý pepř, sušený česnek, cibulový prášek, červenou papriku, oregano nebo tymián, olivový olej a citrónovou šťávu.
  3. Maso obalíme v jogurtové marinádě, necháme chvíli odstát (30 minut až 24 hodin) a následně opékáme na olivovém oleji po dobu 7 až 8 minut. Poté ho otočíme, do pánve přidáme máslo a opékáme dalších 7 až 8 minut.
  4. Hotové maso necháme 10 minut odstát a podáváme.

K jogurtovému kuřecímu masu můžete podávat různé přílohy. Hodí se rýže i brambory. Pokud však chcete, aby byl pokrm co nejzdravější a dietní, zvolte zeleninový salát.

Video recept:

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář