NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový koláč Výborné kynuté hřebeny plněné tvarohem. Recept podle Milady, který stojí za vyzkoušení.
Výborné kynuté hřebeny plněné tvarohem. Recept podle Milady, který stojí za vyzkoušení.
Výborné kynuté hřebeny plněné tvarohem. Recept podle Milady, který stojí za vyzkoušení.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Milada Sumková

Tyto tvarohové hřebeny si vás získají nejen svou skvělou chutí, ale také zajímavým vzhledem. Připravuji je často během víkendů a následně je servíruji buď k snídani, nebo odpoledne jako něco dobrého a sladkého ke kávě. Určitě vyzkoušejte. Stojí za to. Autor: Milada Sumková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   6.3.2025

Výborné kynuté hřebeny plněné tvarohem. Recept podle Milady, který stojí za vyzkoušení.

Tyto tvarohové hřebeny si vás získají nejen svou skvělou chutí, ale také zajímavým vzhledem. Připravuji je často během víkendů a následně je servíruji buď k snídani, nebo odpoledne jako něco dobrého a sladkého ke kávě. Určitě vyzkoušejte. Stojí za to. Autor: Milada Sumková

30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

500 g
hladká mouka
100 ml
olej
1 ks
bílek
špetka
sůl
21 g
droždí
250 ml
vlažné mléko
3 lžíce
krupicový cukr

Náplň:

500 g
tvaroh
1 ks
žloutek
podle chuti
vanilkový cukr
podle chuti
krupicový cukr
2 lžíce
změklé máslo
podle chuti
citrónová kůra
podle potřeby
sušené rozinky

Na potření:

1 ks
žloutek
podle potřeby
mléko
podle potřeby
olej nebo máslo
podle potřeby
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Tvaroh dodává hřebenům skvělou chuť a šťavnatost. Obvykle ho dochucuji vanilkovým a krupicovým cukrem, ale můžete do něj klidně přidat skořici nebo cokoliv jiného podle své chuti. Pro oživení by se mohl hodit i rybízový domácí džem, který si můžete připravit podle tohoto receptu.

  1. Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Ten přidáme k ostatním surovinám a vypracujeme pevné těsto.
  2. Těsto nenecháváme kynout. Rozdělíme ho na 60 g kousky, které pomocí válečku rozválíme.
  3. Jednu část těsta nařežeme pomocí rádýlka. Na druhou dáme tvarohovou náplň a zavineme.
  4. Tvarohová náplň: V misce vymícháme tvaroh, žloutek, vanilkový a krupicový cukr, máslo, citrónovou kůru a rozinky.
  5. Povrch hřebenů potřeme žloutkem rozmíchaným s mlékem. Takto připravené je vložíme do trouby a pečeme při teplotě 200 °C přibližně 15 až 20 minut.
  6. Hotové hřebeny vytáhneme z trouby, ještě horké je potřeme olejem nebo máslem a necháme vychladnout.

Hřebeny posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat. Tvaroh je vděčná surovina, která nejenže skvěle chutná, ale také se dá použít různými způsoby. Kromě hřebenů si z něj můžete připravit i jiné kynuté koláčky, například tyto moravské s majonézou.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář