NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Linecké cukroví Výborné linecké cukroví s kávovou příchutí a máslovým krémem, na který vám stačí jen 4 suroviny.
Výborné linecké cukroví s kávovou příchutí a máslovým krémem, na který vám stačí jen 4 suroviny.
Recept Výborné linecké cukroví s kávovou příchutí a máslovým krémem, na který vám stačí jen 4 suroviny.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Xénia Portášová

Linecké cukroví jsem letos připravila na několik způsobů. Kromě těch klasických, které jsem plnila marmeládou, jsem vytvořila i tyto ochucené kávou a dekorované kávovým zrnem. Autor: Xénia Portášová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   1.12.2024

Výborné linecké cukroví s kávovou příchutí a máslovým krémem, na který vám stačí jen 4 suroviny.

Linecké cukroví jsem letos připravila na několik způsobů. Kromě těch klasických, které jsem plnila marmeládou, jsem vytvořila i tyto ochucené kávou a dekorované kávovým zrnem. Autor: Xénia Portášová

35 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny

Linecké cukroví:

500 g
hladká mouka
250 g
máslo
250 g
moučkový cukr
2 ks
žloutky
1 ks
vejce
1 bal.
vanilkový cukr
1/2 lžičky
prášek do pečiva
1/2 lžičky
mletá káva

Náplň:

podle potřeby
máslo
podle potřeby
moučkový cukr
podle potřeby
rum
podle potřeby
mletá káva

Poleva:

podle potřeby
čokoláda
podle potřeby
tuk
podle potřeby
mletá káva

Na ozdobení:

podle potřeby
kávová zrna v čokoládě
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření

Kávové linecké jsem spojovala máslovým krémem. Ten udělal z jinak jednoduchého vánočního cukroví výborný dezert. Příprava tohoto receptu je sice delší než u klasické varianty, ale rozhodně stojí za to ji vyzkoušet.

  1. Všechny suroviny na linecké cukroví smícháme a vypracujeme pevné těsto, ze kterého vykrajujeme oválné tvary. Ty pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při teplotě 180 °C zhruba 10 až 15 minut.
  2. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, rumem a mletou kávou. Hotovým krémem plníme vychladlé linecké cukroví a necháme ztuhnout.
  3. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s tukem a trochou mleté kávy. Cukroví namáčíme v čokoládě, dekorujeme kávovým zrnem a necháme opět ztuhnout.

Pro ještě lepší efekt můžeme cukroví místo tmavé čokolády polévat bílou. Na té kávové zrno vynikne mnohem lépe. Hotové cukroví skladujeme v uzavíratelné nádobě na chladném místě, přičemž při manipulaci dáváme pozor, aby z něj neodpadlo zrno.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář