Tyhle sladké a jemné šneky jsou jako stvořené pro začátek dne, nebo když zrovna nevíte, co si dát ke svačině. Těsto je nadýchané a sladké, přičemž ho skvěle doplňuje křupavý mák navrchu.
Tyhle sladké a jemné šneky jsou jako stvořené pro začátek dne, nebo když zrovna nevíte, co si dát ke svačině. Těsto je nadýchané a sladké, přičemž ho skvěle doplňuje křupavý mák navrchu.
Makové šneky si zamilují dospělí i děti. Můžete je jíst samotné, například s horkým kakaem, ale skvěle chutnají i tehdy, když je namažete máslem, Nutellou nebo džemem. Já na ně nejraději dávám tenhle jahodový džem bez chemie.
Po upečení necháme šneky vychladnout a můžeme je podávat. Pokud by se vám zdály příliš velké, těsto můžete rozdělit na více částí než jen osm. Snažte se ale, aby jednotlivé části byly stejně velké, nebo alespoň podobné. Pomoci si můžete kuchyňskou váhou.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě