NejRecept.cz Dezerty Koláče Moravské koláče Výborné moravské makové koláče bez kynutí z tvarohového těsta
Výborné moravské makové koláče bez kynutí z tvarohového těsta
Recept Výborné moravské makové koláče bez kynutí z tvarohového těsta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: NejLucka

Pokud jde o moravské koláče, existuje mnoho receptů na těsto, ale podle mého názoru je tento nejlepší. Nemusíte čekat až vykyne, je vláčné a koláčky jsou měkké i druhý den - pokud nějaké zbydou.

NejLucka NejLucka    ·   2.2.2024

Výborné moravské makové koláče bez kynutí z tvarohového těsta

Pokud jde o moravské koláče, existuje mnoho receptů na těsto, ale podle mého názoru je tento nejlepší. Nemusíte čekat až vykyne, je vláčné a koláčky jsou měkké i druhý den - pokud nějaké zbydou.

20 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

250 g
měkký tvaroh
250 g
hladká mouka
1 ks
vejce
70 ml
olej
50 g
krystalový cukr
1 ks
vanilkový cukr
1 ks
kypřicí prášek
citrónová kůra
špetka
sůl

Náplň:

100 ml
mléko
100 g
mletý mák
35 g
krystalový cukr
1,5 lžíce
rum
1/2 lžičky
skořice

Drobenka:

1 lžíce
máslo
2 lžíce
krystalový cukr
2,5 lžíc
hrubá mouka
na potření
vejce
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
  1. Vajíčko rozmícháme se špetkou soli, cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
  2. Přidáme olej a tvaroh, opět zamícháme a postupně přisypujeme a vmícháme mouku.
  3. Těsto necháme v chladničce 15 minut odstát. Potom vyválíme.
  4. Pomocí sklenice vykrajujeme koláčky a ukládáme je na vymazaný a moukou vysypaný plech.
  5. Do každého koláčku pomocí dna menšího skleničky uděláme prohlubeň na náplň.
  6. Každý koláček potřeme vejcem a naplníme náplní, kterou připravíme tak, že smícháme teplé mléko, cukr, mák, rum a trochu skořice.
  7. Každý koláček ozdobíme posypkou, kterou vypracujeme z másla, hrubé mouky a cukru.
  8. Pečeme v předehřáté troubě 20-25 minut na 180 stupňů.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář