Výborné nadýchané koblihy

Recept Výborné nadýchané koblihy

Přidal: , 25.3.2016

Kategorie: Nejlepší dezerty, Koblihy, Dezerty, Oběd, Chuťovky

FOTO OD VÁS
Recept Výborné nadýchané koblihy
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Včera byly od smažení křupavější, dnes jsou nadýchané a měkké jako buchty. Autor: Reny Naty A.

FOTO OD VÁS
Recept Výborné nadýchané koblihy
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 25.3.2016

Kategorie: Nejlepší dezerty, Koblihy, Dezerty, Oběd, Chuťovky

SUROVINY

500 gpolohrubá mouka
kostkadroždí
70 gkr. cukr
200 mlvlažné mléko
2 ksžloutky
špetkasůl
meruňkový džem na plnení
moučkový cukr na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Těsto zpracujeme z uvedených surovin a necháme kynout jednu hodinu.
  2. Z vykynutého těsta vyválejte asi 4-5 cm vysoký plát a pomocí hrnku vykrajujeme kolečka.
  3. Necháme kynout ještě 15 minut.
  4. Na hodne rozpáleném oleji smažíme (oleje nešetřete - koblihy musí v oleji plavat!). Pak otočíme a smažíme z druhé strany. Usmažené koblihy necháme okapat na papírovém ubrousku.
  5. Vychladlé koblihy jsem plnila cukrářským sáčkem, ve kterém jsem měla džem smíchaný s troškou rumu.

Zdroj: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit