NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Výborné nadýchané koblihy
Výborné nadýchané koblihy
Recept Výborné nadýchané koblihy

Včera byly od smažení křupavější, dnes jsou nadýchané a měkké jako buchty. Autor: Reny Naty A.

Reny Naty A.    ·   25.3.2016

Výborné nadýchané koblihy

Včera byly od smažení křupavější, dnes jsou nadýchané a měkké jako buchty. Autor: Reny Naty A.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
polohrubá mouka
kostka
droždí
70 g
kr. cukr
200 ml
vlažné mléko
2 ks
žloutky
špetka
sůl
meruňkový džem na plnení
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto zpracujeme z uvedených surovin a necháme kynout jednu hodinu.
  2. Z vykynutého těsta vyválejte asi 4-5 cm vysoký plát a pomocí hrnku vykrajujeme kolečka.
  3. Necháme kynout ještě 15 minut.
  4. Na hodne rozpáleném oleji smažíme (oleje nešetřete - koblihy musí v oleji plavat!). Pak otočíme a smažíme z druhé strany. Usmažené koblihy necháme okapat na papírovém ubrousku.
  5. Vychladlé koblihy jsem plnila cukrářským sáčkem, ve kterém jsem měla džem smíchaný s troškou rumu.

Zdroj: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář