Výborné nadýchané koblihy

Včera byly od smažení křupavější, dnes jsou nadýchané a měkké jako buchty. Autor: Reny Naty A.

Přidal:, 25.3.2016
Kategorie: Nejlepší dezerty, Koblihy, Dezerty, Oběd, Chuťovky
Recept Výborné nadýchané koblihy

Suroviny

500 gpolohrubá mouka
kostkadroždí
70 gkr. cukr
200 mlvlažné mléko
2 ksžloutky
špetkasůl
meruňkový džem na plnení
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Těsto zpracujeme z uvedených surovin a necháme kynout jednu hodinu.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Z vykynutého těsta vyválejte asi 4-5 cm vysoký plát a pomocí hrnku vykrajujeme kolečka.
  3. Necháme kynout ještě 15 minut.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Na hodne rozpáleném oleji smažíme (oleje nešetřete - koblihy musí v oleji plavat!). Pak otočíme a smažíme z druhé strany. Usmažené koblihy necháme okapat na papírovém ubrousku.
  5. Vychladlé koblihy jsem plnila cukrářským sáčkem, ve kterém jsem měla džem smíchaný s troškou rumu.Tip: Jahodový džem bez chemie

Zdroj: Pečení všeho druhu ORIGINAL