NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Nepečené cukroví Výborné nepečené čokoládové košíčky s kokosovou náplní a sušenými malinami.
Výborné nepečené čokoládové košíčky s kokosovou náplní a sušenými malinami.
Recept Výborné nepečené čokoládové košíčky s kokosovou náplní a sušenými malinami.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Xénia Portášová

Nemáte rádi zdlouhavé vykrajování vánočního cukroví a jeho pečení? Vyzkoušejte tyto nepečené košíčky. Hotové je budete mít během pár minut. Čokoládový základ doplňuje kokosová náplň, která se rozplývá na jazyku. Autor: Xénia Portášová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   15.11.2024

Výborné nepečené čokoládové košíčky s kokosovou náplní a sušenými malinami.

Nemáte rádi zdlouhavé vykrajování vánočního cukroví a jeho pečení? Vyzkoušejte tyto nepečené košíčky. Hotové je budete mít během pár minut. Čokoládový základ doplňuje kokosová náplň, která se rozplývá na jazyku. Autor: Xénia Portášová

20 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny

Čokoládový základ

1 ks
Cera
1 ks
BB pudink (prášek)
2 lžíce
kakao
podle potřeby
čokoláda
250 g
moučkový cukr

Náplň

50 g
strouhaný kokos
50 g
mleté piškoty
150 g
moučkový cukr
100 ml
mléko
50 ml
rum

Na ozdobu

podle potřeby
sušené maliny
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření

Čokoládové košíčky s kokosovou náplní skvěle chutnají a ještě lépe vypadají. Ozdobit je můžete čímkoli podle své fantazie. Já mám ráda sušené maliny, ale můžete použít i jakékoli jiné ovoce, ořechy, nasekanou bílou čokoládu nebo barevné posypky.

  1. Nad parou rozpustíme Ceru, BB pudink (prášek), kakao, čokoládu a moučkový cukr.
  2. V míse smícháme strouhaný kokos, mleté piškoty a moučkový cukr. Suchou směs zalijeme mlékem a rumem a vytvoříme náplň.
  3. Na dno košíčků dáme trochu čokoládového základu, který jsme si připravili v kroku č. 1. Na něj naneseme trochu náplně a následně opět přelijeme čokoládou.
  4. Vrch košíčků ozdobíme sušenými malinami nebo čímkoli jiným podle svých představ.

Košíčky necháme ztuhnout a následně je skladujeme na tmavém a chladném místě, kde vydrží několik týdnů, stejně jako jiné vánoční pečivo.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář