NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Perníčky Výborné perníčky, které jsou měkké celé Vánoce.
Výborné perníčky, které jsou měkké celé Vánoce.
Recept Výborné perníčky, které jsou měkké celé Vánoce.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Alena Borchová

Perníčky jsou cukrovím, které na Vánoce nesmí chybět. Tentokrát jsem je pekla podle tohoto receptu, díky kterému jsou měkké hned po upečení a čerstvé vydrží celé svátky. Autor: Alena Borchová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   2.11.2024

Výborné perníčky, které jsou měkké celé Vánoce.

Perníčky jsou cukrovím, které na Vánoce nesmí chybět. Tentokrát jsem je pekla podle tohoto receptu, díky kterému jsou měkké hned po upečení a čerstvé vydrží celé svátky. Autor: Alena Borchová

35 min
Čas přípravy
7 min
Čas vaření
Suroviny

Perníčky

400 g
hladká mouka speciál
125 g
máslo
2 ks
vejce
160 g
moučkový cukr
125 g
med
1 lžička
skořice
1/2 lžičky
jedlá soda
1 lžíce
perníkové koření

Na potření

1 ks
vejce

Poleva

150 g
moučkový cukr
1 ks
bílek
podle potřeby
citrónová šťáva
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
7 min
Čas vaření

Perníčky jsou symbolem Vánoc. Krásně voní a výborně chutnají. Poslední roky jsem vyzkoušela více receptů, ale nejvíce se mi osvědčil tento, který je rychlý a jednoduchý. Navíc jsou díky němu perníčky dokonale měkké.

  1. Hladkou mouku a moučkový cukr prosejeme. Přidáme jedlou sodu, skořici, perníkové koření, mírně zahřátý med, máslo pokojové teploty, vejce a vypracujeme těsto.
  2. Hotové těsto zabalíme do fólie a necháme 24 hodin odležet v lednici.
  3. Druhý den těsto rozválíme a vykrajujeme z něj různé tvary, které pečeme při teplotě 200 °C maximálně 7 minut.
  4. Po upečení potřeme perníčky vyšlehaným vejcem a necháme je jeden den odpočívat.
  5. Odpočinuté perníčky ozdobíme polevou, kterou si připravíme z prosátého moučkového cukru, bílku a citrónové šťávy. Ingredience dobře promícháme, ale jen vařečkou, ne metličkami.

Perníčky skladujeme v uzavíratelné nádobě, aby nám nevyschly.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář