NejRecept.cz Pečivo Pagáče Výborné škvarkové šneky s kmínem.
Výborné škvarkové šneky s kmínem.
Recept Výborné škvarkové šneky s kmínem.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Milada Sumková

Škvarkové pagáče jsou tím nejlepším pohoštěním na oslavy, setkání nebo dny, kdy k vám přijde návštěva. Skvěle chutnají a na rozdíl od jiného občerstvení dokážou i dobře zasytit. Já je poslední roky dělám ve stylu šneků, které jsou mnohem efektnější. Autor: Milada Sumková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   21.2.2025

Výborné škvarkové šneky s kmínem.

Škvarkové pagáče jsou tím nejlepším pohoštěním na oslavy, setkání nebo dny, kdy k vám přijde návštěva. Skvěle chutnají a na rozdíl od jiného občerstvení dokážou i dobře zasytit. Já je poslední roky dělám ve stylu šneků, které jsou mnohem efektnější. Autor: Milada Sumková

30 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

500 g
polohrubá mouka
100 ml
olej
300 ml
mléko
42 g
droždí
2 lžičky
sůl
1 lžička
krupicový cukr

Náplň:

250 g
mleté škvarky
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý černý pepř

Dále:

1 ks
vejce (na potření)
podle potřeby
kmín (na posypání)
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření

Příprava škvarkových šneků není vůbec náročná. Jakmile vám vykyne těsto, stačí ho jen naplnit škvarky, zatočit a dát péct. Povrch obvykle zdobím kmínem, ale pokud vám nechutná, můžete ho úplně vynechat nebo místo něj zvolit sezam.

  1. Do 100 ml mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a počkáme, až vzejde kvásek.
  2. Do mísy nasypeme mouku, přidáme vzešlý kvásek, mléko, olej, sůl a vypracujeme pevné těsto, které následně přikryjeme utěrkou a necháme alespoň hodinu kynout.
  3. Po hodině těsto rozválíme a potřeme náplní, kterou jsme připravili z najemno mletých škvarků, soli a pepře. Zatočíme, nakrájíme a vzniklá kolečka umístíme na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Povrch koleček potřeme vejcem, posypeme kmínem a pečeme při teplotě 190 °C přibližně 35 minut. Poté je necháme vychladnout a servírujeme.

Škvarkové pagáče chutnají nejlépe těsně po upečení. Kromě skvělé chuti potěší i pěkným vzhledem, díky kterému se budou vyjímat na každém slavnostním stole. Pokud byste kromě nich chtěli na stole i něco jiného, můžete vyzkoušet například škvarkové rohlíky.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář