Ořechovo-čokoládové dukátky jsou rychlovka, která je skvělá nejen na Vánoce, ale i tehdy, když dostanete chuť na sladké. Mají křupavé těsto, které výborně doplňuje bílá čokoláda se smetanou. Pokud vás něco takového láká, určitě je vyzkoušejte.
Ořechovo-čokoládové dukátky jsou rychlovka, která je skvělá nejen na Vánoce, ale i tehdy, když dostanete chuť na sladké. Mají křupavé těsto, které výborně doplňuje bílá čokoláda se smetanou. Pokud vás něco takového láká, určitě je vyzkoušejte.
Tyto ořechovo-čokoládové dukátky peču vždy těsně před Vánocemi, aby byly čerstvé a chutné. Na rozdíl od perníčků nebo lineckého cukroví nepotřebují dlouho odležet. Navíc náplň obsahuje smetanu, kvůli které byste je měli sníst krátce po přípravě.
Až cukroví dokončíte, nechte čokoládu ztuhnout a poté ho skladujte na chladném a tmavém místě. Pokud nejste milovníky bílé čokolády, můžete ji nahradit klasickou tmavou nebo máslovým krémem.
Video recept:
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě