Slaný koláč známý také jako quiche dělám ráda zejména ve dnech, kdy potřebuji něco lehkého, zdravého a chutného. Skvěle se hodí po vánočních svátcích, kdy se na stole objevovala těžká jídla a velké množství sladkých dezertů.
Slaný koláč známý také jako quiche dělám ráda zejména ve dnech, kdy potřebuji něco lehkého, zdravého a chutného. Skvěle se hodí po vánočních svátcích, kdy se na stole objevovala těžká jídla a velké množství sladkých dezertů.
Quiche má tu výhodu, že si ho můžete upravit přesně podle svých představ. Já do něj přidávám klasickou mouku, ale pokud byste se jí chtěli vyhnout, můžete ji nahradit celozrnnou. Případně do koláče přidejte něco navíc, třeba lilek nebo jiný druh sýra.
Před podáváním chvíli počkejte, aby quiche ztuhl, a teprve poté ho krájejte na trojúhelníky. Můžete ho jíst samostatně nebo podávat s vařenými bramborami či jinou přílohou podle svých preferencí.
Video recept:
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě