NejRecept.cz Dezerty Moučníky Výborný koláč s tvarohem a povidly
Výborný koláč s tvarohem a povidly
Recept Výborný koláč s tvarohem a povidly
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Blažka

Vypadá neskutečně dobře a příprava je velmi jednoduchá. Určitě vyzkoušejte, stojí za to. Chutná tvarohová nádivka v kombinaci s povidly a šlehačkou je mňamka! Autor: Blažka

NejLucka NejLucka    ·   3.8.2016

Výborný koláč s tvarohem a povidly

Vypadá neskutečně dobře a příprava je velmi jednoduchá. Určitě vyzkoušejte, stojí za to. Chutná tvarohová nádivka v kombinaci s povidly a šlehačkou je mňamka! Autor: Blažka

Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
250 g
krystalový cukr
100 ml
rostlinný olej
100 ml
mléka
300 g
polohrubá mouka
1 balíček
prášek do pečiva Dr. Oetker

Tvarohová náplň:

500 g
jemný tvaroh
2 ks
vejce
1 balíček
vanilkový cukr Dr.Oetker
podle chuti
moučkový cukr

Dále budeme potřebovat:

2 balíčky
šlehačka v prášku Dr.Oetker
300 ml
mléka
švestková povidla
tmavé zdobení Dr. Oetker
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto:
    Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny, zašleháme olej, mléko, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pomocí lžíce dáváme do těsta hromádky tvarohové náplně a do mezer mezi tvaroh hromádky povidel.
  2. Upečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu. Rozměr 30x40 cm. Teplota 200 ° C cca 25 minut. Údaje jsou orientační, každý se musí řídit svou troubou. Necháme vychladnout.
  3. Tvarohová náplň:
    Tvaroh utřeme s vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem podle chuti a vajíčky. Stačí promíchat jemně vařečkou, jinak tvaroh zřídne.
  4. Natřeme povidla a pěkně uhladíme.
  5. Po vychladnutí povrch ozdobíme práškovou šlehačkou Dr.Oetker, kterou si připravíme podle návodu z 300 ml studeného mléka. Ozdobíme tmavým zdobením nebo podle vlastní fantazie.
  6. Odložíme do chladu. Pokrájíme a podáváme. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Blažena Sadovská

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář